Skiskytte OL-klar – det danske OL-hold er på plads

Oprettet 29/01/2010 – 15:00

Øystein Slettemark er udtaget til OL i skiskydning og er den 18. og sidste atlet på det danske OL-hold, der nu er helt på plads.
DIF’s bestyrelse (Danmarks Olympiske Komite) har udtaget Øystein Slettemark til OL i Vancouver i skiskydning (biathlon). Slettemark har klaret de internationale og nationale krav, men hans OL-deltagelse afhang af om Danmark fik tildelt en nationsplads. Det er netop meddelt fra den internationale biathlonunion, at Danmark får pladsen og dermed er den 42-årige Øystein Slettemark OL-klar. Han er i OL-konkurrence første gang søndag 14. februar i 10 km sprint.
Slettemark er grønlænder og repræsenterer Grønlands Biathlon Forbund, som i forbindelse med OL hører under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) som national olympisk komite for rigsfællesskabet.
“Om to uger begynder OL i Vancouver, og det er med stor glæde at vi nu har OL-holdet helt på plads. Med 18 atleter er det danske OL-hold det største nogensinde til et vinter-OL og med en stor mangfoldighed, idet vi er repræsenteret i syv forskellige discipliner. DIF’s og Team Danmarks medaljehåb er kvindelandsholdet i curling,” siger Jesper Frigast Larsen, OL/Elitechef i DIF, som er chef de mission for OL-holdet.
OL-hold på 18 atleter
OL-holdet er historisk stort for et dansk hold til vinter-OL – det hidtidige største antal er på 12 i Nagano i 1998. Det er også rekord, at Danmark stiller op i hele syv discipliner til et vinter-OL.
Den første atlet, der checker ind i OL-byen i Vancouver er Sophie Fjellvang-Sølling torsdag 4. februar. Fortroppen for atleterne er holdets OL-stab (chef de mission, olympisk attache, vice chef de mission, pressechef og fysioterapeut), som ankommer til Vancouver onsdag 3. februar.
OL-holdet består af:
Curling, kvinder:
Angelina Camilla Jensen (skipper)
Ane Håkansson Hansen
Camilla Louise Jensen
Denise Dupont
Madeleine Dupont
Curling, mænd:
Ulrik Schmidt (skipper)
Mikkel Adrup Poulsen
Lars Vilandt
Johnny Frederiksen
Bo Jensen
Cathrine Grage, hurtigløb på skøjter.
Julie Lundholdt, snowboard cross
Sophie Fjellvang-Sølling, ski cross
Johnny Albertsen, alpin
Markus Kilsgaard, alpin
Yina Moe-Lange, alpin
Jonas Thor Olsen, langrend
Øystein Slettemark, skiskydning
De 21. vinterlege finder sted i Vancouver 12.-28. februar 2010. Tidsforskellen til Vancouver er -9 timer. Curling og hurtigløb på skøjter finder sted i Vancouver sammen med ski cross og snowboard cross (Cypress Mountain, Vancouver). I Whistler 117 km nord for Vancouver skal danskerne i alpin, langrend og skiskydning konkurrere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *