Solar kigger fremad

Oprettet 17/08/2011 – 11:06

Solar A/S med hovedsæde i Kolding har i første halvår omsat for knap kr. 5,4 mia. (€ 718,3 mio.) og realiseret et resultat før skat på kr. -19,4 mio. (€ -2,6 mio.).
Koncernen arbejder strategisk på at sikre sig en position som den førende tekniske grossist ved at udvide produktsortiment og teknisk kompetence inden for el-, vvs- og ventilationsprodukter. Det har i årets første seks måneder resulteret i en organisk vækst på 4,6% på koncernniveau.
– At vi skaber organisk vækst på alle vores fire hovedmarkeder; Danmark, Norge, Sverige og Holland, er positivt, ligesom vi glæder os over koncernens positive udvikling i pengestrømme. Til gengæld har vi behov for at styrke vores indtjening, men vi kigger fremad og sætter ind alle de nødvendige steder, påpeger koncernchef Flemming H. Tomdrup.
Solar forventer, at forretningsområderne vedvarende energi og belysning vil bidrage med positive vækstrater takket være koncernens strategiske fokus på disse forretningsområder. Mere traditionelle og store områder relateret til nybyggeri, såsom installationsmateriel og kabler, forventes kun at bidrage med en beskeden vækst.
Markedet for optimering af energi i eksisterende bygninger, herunder belysningsprojekter samt renovering og opgradering af ikke mindst offentlige bygninger, forventes at udvikle sig positivt.
Desuden er der i Danmark for private personer indført skattefradrag for renovering af helårsbeboelse, hvilket også kan bidrage positivt i de kommende kvartaler.
– Fradraget er indført med virkning fra 1. juni i år, og vi hilser dette regeringstiltag meget velkommen. Det er dog endnu for tidligt at vurdere effekten, konstaterer koncernchef Flemming H. Tomdrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *