Sonofon tilbyder mobilt bredbånd til husbehov

Oprettet 28/11/2008 – 09:48

Med sin lancering af mobilt bredbånd til kun 99 kr. om måneden, gør Sonofon det muligt for alle at komme på nettet med den bærbare. Og efterspørgslen er allerede stor. Abonnementet inkluderer et forbrug på 500 MB, og det dækker rigeligt de flestes behov. Det viser en TNS Gallup-undersøgelse af danskernes internetbehov.
Sonofon tilbyder i dag et abonnement på en bærbar internetopkobling til privatkunder til 99 kr. om måneden. Abonnementet har vist sig at åbne op for en ny del af markedet – nemlig ‘den almindelige dansker’, der kun har brug for mobilt bredbånd en gang imellem. Abonnementet inkluderer et forbrug på maksimum 500 megabytes (MB), og som noget nyt på markedet får kunderne mulighed for at overføre ubrugte MB til næste måned.
Regningsloft giver ro i maven
“Nu har vi solgt det nye produkt i godt en måned. Det går over al forventning med at introducere den bredere danske befolkning for denne nye teknologi, og vi har store forventninger til julesalget. Indtil nu har markedets udbud af mobilt bredbånd været målrettet teknologiske frontløbere. Men langt de fleste computere købes i dag i en bærbar udgave, og det får kunderne ikke meget ud af, hvis de ikke også har en bærbar internetopkobling. Vi vil gerne tilbyde mobilt bredbånd på et niveau, hvor alle kan være med, så de kan gøre deres bærbar brugbar,” siger Peter Berg, markedsdirektør hos Sonofon, der desuden tilskriver salgssuccesen det faktum, at det nye produkt sælges med et betryggende regningsloft på 399 kr.
Forbrug over de 500 MB, der er inkluderet i abonnementet, faktureres med 99 øre pr. MB. Men kunden vil aldrig få en regning, der er større end 399 kr., hvilket svarer til et samlet forbrug på over 800 MB. Det giver ifølge Peter Berg en værdsat tryghed hos den store gruppe af kunder, der ikke ved, hvor meget 1, 10 eller 500 MB er.
500 MB er nok for de fleste
En Gallup-undersøgelse af danskernes internetbehov viser, at 58% af de adspurgte primært vil bruge en netadgang uden for hjemmet til ‘lettere’ opgaver som at sende e-mails, bruge netbank, læse nyheder og instant messaging (som fx MSN Messenger). På det niveau burde det nye abonnement ifølge Peter Berg dække behovet.
“Med Mobilt Bredbånd 99 får du en god basispakke med 1 Mbit/s hastighed og 500 MB trafik pr. måned. Og det er mere end nok for dem, der indimellem gerne vil have mulighed for at ordne lidt lettere opgaver på den bærbare – fx på juleferien eller i kolonihaven. Derfor er det også en fordel, at ubrugte MB overføres til næste måned. Så føler man ikke, at noget går tabt de måneder, hvor man ikke bruger abonnementet så meget”, forklarer Peter Berg.
For erhvervskunder koster det nye abonnement 79 kr.
I Sonofons nye abonnement er der inkluderet 500 MB. Det svarer til, at man hver måned fx enten kan:
– hente ca. 140 musiknumre eller
– sende 10.000 e-mails med ren tekst
Fakta om dækning
– Sonofon dækker i dag 81% af befolkningen med Turbo3G/3G
– Vi fortsætter udbygningen, indtil vi dækker 99% af Danmark. Det forventer vi at gøre i 2010
– Vi foretager løbende opgradering af nettets hastighed. Vi forventer at opgradere til 7,2 Mbit/s i løbet af 2008 og til 14,4 Mbit/s i 2009
– Tjek om du har Turbo 3G i dit område her
– Der kan opstå forskel mellem den oplevede hastighed og den teoretisk mulige hastighed på kundens mobile netforbindelse. Dette skyldes, at husmure dæmper mobilsignaler. Derfor vil dækningen visse steder være lidt ringere indendørs end udendørs. Derudover påvirker afstanden til den nærmeste mobilmast og antallet af brugere på masten også den oplevede hastighed
– Test din aktuelle hastighed her
Fakta om TNS Gallup-undersøgelsen
– Gennemført af TNS Gallup for Sonofon i april 2008
– 2265 danskere har medvirket

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *