Sportsskader og akupunktur

Oprettet 10/08/2011 – 11:23

Sportsskader er blandt de hyppigst forekommende fritidsulykker (37%), i Danmark
Mere end 100.000 danskere kommer i kontakt med skadestuerne hvert år på grund af sportsskader – det er især de almindeligste former for idræt, såsom fodbold, håndbold, badminton, gymnastik, ridning og volleyball, efterfulgt af ishockey og hockey, og basketball m.v. der giver skaderne. (kilde www.si-folkesundhed.dk)
Sportsskaderne omfatter alt fra fibersprængninger, forstuvninger og seneskedehindebetændelse, over lyskenskader og trykkede ribben til brækkede arme og ben – skader som alle giver smerter og som oftest længere tids pause fra sportsaktiviteterne.
På vores klinikker ser vi rigtig mange sportsskader hele året rundt, udtaler Praktiserende Akupunktør Kenneth Franz, fra Midtjysk Akupunktur i Herning og Karup.
Akupunktur kan i mange af disse tilfælde være en god og effektiv behandlingsmetode, da man ved akupunktur kan opnå en smertestillende effekt. Ved akupunktur bliver der nemlig frigjort nogle hormonstoffer i kroppen, de såkaldte endorfiner. Endorfinerne bliver produceret af kroppen selv, og de har morfinens positive egenskaber i form af at være beroligende og smertestillende. Fordelen ved kroppens eget morfin er, at det ikke giver bivirkninger som syntetisk morfin kan gøre det, såsom kvalme og forstoppelse.
Der ses yderst sjældent bivirkninger ved akupunktur, når behandlingen udføres af veluddannede akupunktører. Når det ses, er det i reglen harmløse små blå mærker, hvor nålen har siddet, og de forsvinder efter få dage.
Akupunktur kan i mange tilfælde afkorte skadesperioden væsentligt – og det er selvfølgelig noget, som såvel aktive sportsfolk som alle andre er godt tilfredse med.
Som ved al anden behandling gælder det også for akupunktur, at det hjælper nogle, men ikke alle, siger Kenneth Franz, fra Midtjysk Akupunktur i Herning og Karup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *