Succesrig bestyrelsessøgning uden for egne netværk

Oprettet 22/10/2010 – 13:30

Twine & Rope fandt nyt medlem af bestyrelsen gennem eksterne bestyrelsesnetværk. Det var nødvendigt for at finde den rigtige til jobbet, forklarer virksomhedsejerne.
Da Twine & Rope A/S i sommer skulle finde et nyt bestyrelsesmedlem, var de to virksomhedsejere Tommy G. Christensen og Finn A. Jensen ikke i tvivl om, at personen skulle findes uden for deres personlige netværk.
“Man hører jo så meget om, at bestyrelsesposter besættes af venner og bekendte, men for os er det vigtigt, at vi har en bestyrelse, der sammensættes efter virksomhedens aktuelle udfordringer. Vi er derfor meget bevidste om, hvilke kompetencer vi har brug for,” fortæller adm. direktør Tommy Christensen.
Med hjælp fra Udvikling Odense startede de en søgeproces gennem flere netværk med professionelle bestyrelseskandidater, og der viste sig at være mange interesserede:
“Vi fik lavet en kompetenceprofil, og så kunne personer, der matchede profilen og havde tid og lyst til opgaven, søge posten. Vi endte med at have tre kandidater fra forskellige netværk til samtale og valgte Helle Lundsgaard, som er partner i ASNET,” fortæller Tommy G. Christensen, der er meget tilfreds med udvælgelsesprocessen.
“Det hele foregik yderst professionelt, så til sidst skulle vi bare tjekke, om kemien var i orden. Allerede på det første møde kunne vi mærke, at Helle havde stor forståelse for vores virksomhed og kunne give en knivskarp analyse af vores afsætningsmæssige udfordringer, så vi ser frem til et frugtbart samarbejde. Desuden har Helle stor indsigt i gør-det-selv markedet og livsstilssegmentet, så vi fandt faktisk lige, hvad vi søgte. Vi kunne heller ikke undlade at bemærke over for hende, at det ikke trak ned, at hun er kvinde. Vi ser det som et ekstra plus at få nogle feminine værdier ind i virksomheden, da en stor del af vores målgruppe er kvinder,” slutter Tommy G. Christensen.
Twine & Rope A/S er et handelshus, der sælger produkter til omsnøring, nærmere betegnet alt fra tykke tovværk og kæder til elastikker og fine gavebånd. Helle Lundsgaard har en baggrund som afsætningsøkonom og kommunikationsrådgiver. Hun er direktør i Drømmefabrikken og har været partner i ASNET siden efteråret 2009. Bestyrelsesposten i Twine & Rope A/S er hendes første gennem netværket, og hun har desuden tillidsposter i Sjællandske Medier A/S, Realdania og Huset Markedsføring. ASNET’s partnere har tilsammen bestyrelsesposter i mere end 300 virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *