Super EM-start for U/17-landsholdet

Oprettet 21/09/2008 – 18:20

Med en særdeles overbevisende 3-0 sejr over Rumænien, fik Danmark den bedst tænkelige start på 1. EM-kvalifikationsrunde.. Danmark var foran 2-0 ved pausen, og med en afsluttende scoring af Christian Eriksen er Danmark nu på 1. pladsen i gruppen
Det er svært at forestille sig en bedre start på en EM-kvalifikationsturnering.
Ikke alene slog Danmark Rumænien, som man på forhånd havde forventet ville blive en hård nød at knække, men måden man gjorde det på skabte stor tilfredshed i den danske lejr efter kampen.
”Vi var totalt dominerende. Efter de første 10 minutter ser rumænerne kun ryggen af os. Vi er hurtigere og skaber et hav af chancer, og reelt set burde vi have vundet endnu større,” fortalte Thomas Frank efter kampen
Danmark bragte sig foran med 1-0 efter 17 minutters spil, da en afslutning af Mads Hvilsom røg videre til OB’s Rasmus Falk, der sendte bolden sikkert i mål.
Fem minutter senere brød Brøndby-forsvarsspilleren Daniel Norouzi fantastisk igennem på venstrekanten ind i straffesparksfeltet, hvor han bliver fældet. U/17-landsholdets anfører Nicolai Boilsen omsatte efterfølgende sikkert forsøget fra 11 meter pletten til dansk 2-0 føring.
Føringen blev trods chancer ikke udbygget yderligere før pausen. 10 minutter efter pausen sender Christian Eriksen et missil af sted mod det rumænske mål, der desværre tog undersiden af overliggeren. 10 minutter senere var OB-spilleren dog mere heldig, efter han i et forbilledligt samarbejde med Rasmus Falk spiller sig igennem det rumænske forsvar og sikkert sender bolden i mål til slutresultatet 3-0.
”Vi havde læst dem rigtig godt, og jeg er specielt glad for, at vi fik skabt så mange chancer, og spillet den slags fodbold, som vi gerne vil spille. Vores sejr var yderst fortjent og reelt set for to, tre mål for lille. Så drengene løste opgaven til UG med kryds og slange,” fortalte Thomas Frank efterfølgende og så allerede videre til tirsdagen kamp mod Israel, der vandt 3-1 over Litauen i deres første puljekamp.
”Der er jo tale om en slags minifinale. Vinder vi, er vi sikre på at gå videre til 2. EM-kvalifikationsrunde. Vi kan altså selv afgøre det, og det tror jeg fuldt og fast på at drengene er i stand til, selvom vi kommer til at spille under svære forhold i 30 graders varme mod et hold, der har tilskuerne på deres side.” sagde U/17-landstrænere, der efterfølgende fremhævede Alexander Green, Nicolai Boilesen og Rasmus Falk for et flot indsats.