The Sandman på vej med Ny single og nyt album

Oprettet 25/08/2008 – 15:43

THE SANDMEN
Shine (Release: 29.09.2008)
Det danske firkløver viser topform med tolv stærke nye sange. Du kan fra i dag høre albummets første single ”Mover” i radioen og på myspace.
The Sandmen præsterede et imponerende comeback, da de i 2006 udsendte albummet White Trash, Red Front. Et gnistrende veloplagt udspil fra et band, som brændte med uformindsket styrke og stadig havde mod på at udfordre sig selv. Det sad publikum ikke overhørigt og belønnede The Sandmen med stribevis af tætpakkede spillesteder og et pladesalg, der snappede efter guldpladestatus.
At bandet mener gendannelsen alvorligt, cementeres med det nye album, Shine, der sendes i handlen den 29. september. For der har aldrig været tale om at hvile på laurbærrene og det anselige bagkatalog. Gennem det sidste år har The Sandmen været fuldt fokuseret på at skrive nyt materiale, og succesen med White Trash, Red Front gav kun yderligere blod på tanden. Shine er indspillet i Svenska Grammofon Studion i Göteborg, med assistance fra medproducer Kalle Gustafsson Jerneholm, fra svenske The Soundtrack Of Our Lives. Og her sættes der tyk streg under, at The Sandmen stadig har fuldt tryk under de kreative kedler.
”Det forrige album indspillede vi efter at have været på en længere turné. Vi havde fået numrene helt ind under huden, så det var sådan set bare at gå i studiet og indspille dem. Det nye album er blevet til på en helt anden måde. I øvelokalet havde vi lavet en bunke grundelementer, som vi så gjorde færdige i studiet i en løs og anarkistisk proces”, udtaler bandet. Eller når gruppen taler om sangenes tilblivelse: ”De er som suppeterninger opløst i lige dele kammeratskab, lyse nætter og herlig uorden.”
Resultatet er tolv nye numre, der spænder fra elegant svungen guitarpop på ”Brand New Morning” over beskidt blues på ”49 To 1” til det mørkt pulserende ”Discordia” og det dragende single udspil ”Mover”. En tæt samling sange, der tikker ind på omkring 37 minutter, drevet frem af uudslukkelig energi, et nærmest telepatisk sammenspil og Allan Vegenfeldts formidable rockstemme, der stadig er blandt de bedste, den danske musikscene nogensinde har haft. I det hele taget genlyder Shine af et band, der kender sine styrker.
”Hvis man kan tale om et gennemgående tema, er det at gøre dét, man er. Der er ikke rigtig nogen kærlighedssange på det her album. De fleste sange handler om at brænde igennem med det, man gerne vil”, forklarer The Sandmen. Det har gruppen da også altid gjort – ikke mindst live, hvor de færreste kan matche den nerve og power, der kendetegner bandet på en scene. Det kommer det danske publikum til at nyde godt af, når udgivelsen af Shine følges op med en turné, der sparkes i gang i Store Vega i København den 31. oktober.
The Sandmen er: Allan Vegenfeldt (Vokal), Stefan Moulvad (Guitar), Ole Wennike (Bas)og Michael Rasmussen (Trommer).
www.thesandmen.dk www.myspace.com/sandmen2006

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *