Tivoli holder fødselsdag over to dage

Oprettet 04/08/2010 – 12:50

Tivoli holder 167 års fødselsdag den 15. august, og har i år valgt at sætte både lørdag og søndag af til at fejre fødselsdagen med parader, koncerter og festlighederne afsluttes med et knald af et musikstyret fødselsdagsfyrværkeri.
Rasmus Klump der i maj flyttede ind i Tivoli og fik sin egen verden vil både den 14. og 15. august mellem 11 og 13 hilse på børnene i Tivolis Hovedindgang før de går ind i Haven.
De første 200 børn får udover en krammer af Rasmus Klump en lille gave.
Masser af fødselsdagsmusik
Tivoli-Gardens Musikkorps spiller på Plænen begge dage og den store parade der udgår fra Kgs. Nytorv i København starter på slaget 15:30 den 15. august, hvorefter den via Strøget går op mod Rådhuspladsen. I paraden deltager Tivoli-Garden, Pjerrot, Columbine og Harlekin. Promenadeorkestret dedikerer i anledning af fødselsdagen første halvdel af deres koncert til fødselsdagen og det går ikke stille af.
Tivolis fødselsdagskoncert
I Koncertsalen fejres fødselsdagen den 15. august med et dansk dyk ned i en udødelig del af den amerikanske musikhistorie fra kl. 19:30. Great American Songbook afholdes i Koncertsalen i Tivoli. Foruden Oh Land deltager Pernille Rosendahl fra The Storm, Steen Jørgensen fra det tidligere Sort Sol, Christian Hjelm fra Figurines og Lars Vognstrup fra Lars And The Hands Of Light. Alle solister ledsages til musik af Tivolis Symfoniorkester og Tivolis Big Band. Blandt nogle af de mange evergreens finder man ’As Time Goes By’, ’That’s Entertaiment’ og ’Fly Me To The Moon’ mm. Det kan opleves i Koncertsalen, hvor der dog skal betales særskilt entre.
Musikalsk fyrværkeri
Fødselsdagen kulminerer den 15. august med et festfyrværkeri, hvor fyrværkerimesteren
har kreeret et fødselsdagstema, der på festligste vis udspiller sig på himlen. Fyrværkerimesteren præsenterer et 11 minutter langt musikstyret fyrværkerishow med 200 luftbomber og et potpourri af hits fremført af bl.a. Ozzy Osbornes megahit ”Dreamer”. Der er lagt op til et lidt mere funky og rocket fødselsdagsfyrværkeri. Fyrværkeren Gunnar B Knudsen lover at lege med gæsternes forventninger om, hvordan fyrværkeri ser ud i samspil med musikken.
Oplev Pantomimeteatret bag kulissen
I anledning af Tivolis fødselsdag søndag den 15. august holder Pantomimeteatret åbent hus. Det sker ved en række korte rundvisninger, når eftermiddagens to forestillinger er overstået.
Kl. 14.00 spilles pantomimen ”Kassanders Ægteskabskontor”. Kl. 15.30 spilles eventyrballetten ”Svinedrengen” med dekorationer og kostumer af Dronning Margrethe II. Umiddelbart derefter åbner teatret for den første rundvisning kl. 16.30, og derefter bliver der guidede ture gennem teatret kl. 17.00, 17.30, 18.00 og 18.30. Der er gratis adgang for gæster, man møder bare op ved indgangen til teatret. Der kan deltage maximalt 30 personer i hver rundvisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *