Toscana-stemning i haven året rundt

Oprettet 15/05/2008 – 05:55

I området omkring Firenze i Toscana finder man ler af helt speciel kvalitet. Når det grå ler kommer i hænderne på dygtige pottemagere, forvandles det til krukker i glødende kulører, der er lige så dekorative i danske haver som på italienske balkoner. Nu har en dansk internetbutik specialiseret sig i terracotta-krukker fra Firenze.
De florentinske terracotta-krukker kan holde til at stå ude året rundt, selv når frosten bider. Når man blot sørger for at sætte dem på krukkefødder, så overskydende vand kan løbe fra, kan de sagtens gå i arv til næste generation. At krukkerne kun bliver kønnere, efterhånden som de får lidt patina, tæller også på plussiden. Dette var nogle af grundene til, at Tina Rasmussen for et par år siden startede internetbutikken Casatina.dk, som har specialiseret sig i italiensk terracotta.
Pottemagerhåndværk med århundredgamle traditioner
”Vi leverer vores krukker med oprindelsescertifikat”, forklarer Tina Rasmussen. ”Det er kundens garanti for, at terracottaen er af allerbedste kvalitet, og at krukken er lavet af Masinis dygtige pottemagere”.
http://www.casatina.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *