Tre tiltrængte point

Oprettet 26/08/2009 – 22:50

Camilla Sand og Maiken With Pape sikrede Danmark 3 point og en 2-1 sejr over Ukraine – dermed er mulighederne for at nå kvartfinale intakt.
Danmarks anden kamp under EM-slutrunde var en blandet fornøjelse. Resultatet 2-1 var naturligvis fantastisk, og giver Danmark fornyet liv i EM-slutrunden men store dele af spillet var under vanlig standard.
En meget nervøs start med mange boldtab prægede første halvleg, og bortset fra 10 gode minutter, hvor blandt andet Danmarks Nadia Nadim havde en fremragende kontrachance, virkede det danske spil febrilsk og uden idé.
Heldigvis var Ukraine lige så ringe, og derfor blev danskerne ikke straffet for det dårlige tempo og manglende fightervilje.
Hovedindtrykket af førstehalvleg var rodet og langt under vanligt niveau.
Maiken fik bolden i mål
Anden halvleg var dog kun fire minutter gammel da forløsningen kom. Danskerne med Maiken Pape i front fik presset bolden ind under ukrainernes mål – og her stod kampens bedste, Camilla Sand, klar og fik bolden i mål til Danmarks første EM-scoring. Et-tallet på måltavlen fik for en periode spillet og kombinationerne til at flyde for danskerne, men det kneb alligevel med koncentrationen.
Et eksempel på det skete efter godt en times spil. En dansk forsvars-fejl betød, at Ukraine fik foræret et indkast i den farlige ende af banen – et indkast, der havnede ved dygtige Apanashencko – og så var der kasse.
Stort set Ukraines eneste chance og komplet unødvendigt at lukke dem ind i opgøret. Heldigvis tog scoringen ikke pippet fra danskerne.
Flere gode angreb blev sat i værk og tempoet var højere end i første halvleg. Indskiftede Katrine Veje viste endnu engang hvor dygtig og fysisk stærk hun er. Højre side af det danske angreb blev nøglen frem mod mål– til gengæld foregik nærmest intet spil i venstre side, og Johanna Rasmussen var en skygge af sig selv i stort set samtlige 90 minutter.
Fire minutter før tid fik danskerne belønningen på det massive pres, som de gennem hele anden halvleg havde lagt på Ukraine. Maiken With Pape fik bolden sparket i mål udefra, og endelig kom Danmark foran – igen. Føringen holdt tiden ud, og giver Danmark tiltrængte tre point og helt nye muligheder i EM-slutrunden.
Camilla Sand kampens spiller
Camilla Sand fik scorede Danmarks første mål under EM-slutrunden og fik fuld fortjent titlen som kampens bedste spiller i Danmarks sejr over 2-1 Ukraine.
“Jeg er så glad, at jeg slet ikke kan beskrive det”.
Sådan sagde en lettet Camilla Sand efter at Danmark vandt 2-1 over Ukraine, og dermed sikrede sig 3 livsvigtige point i EM-slutrunden i Finland:
“Nu er vi med i turneringen igen, og vi har alle chancer for at nå kvartfinalen”, sagde Camilla Sand, der på det personlige plan var tilfreds med målet og med den mere offensive spillestil, som hun fik igennem på banen. En spillestil som gav hende titlen som kampens spiller:
“Vi var mere aggressive og pressede mere på forsvaret, end vi gjorde mod Ukraine – og det gav bonus”, sagde Camilla Sand, der beskriver sejren over Ukraine som vendepunktet. Nu ligger alle muligheder foran Danmark.
For landstræner Kenneth Heiner-Møller var sejren selvfølgelig også tilfredsstillende, men han understregede samtidig, at Danmark i flere perioder spillede under vanlig standard:
“Der er perioder, hvor vi virker meget rystede, og hvor vi spiller i alt for lavt tempo og laver mange fejl. Heldigvis er der så andre perioder, hvor vi spiller fremragende – og de perioder må vi arbejde med at forlænge”, sagde Kenneth Heiner-Møller, der hastede videre efter kampen, for at følge den anden gruppekamp mellem Finland og Holland:
“Hvis Holland vinder her, og vi vinder mod Holland på lørdag, så er vi jo gruppevindere – og det er stadig vores helt klare målsætning, så jeg er meget spændt på resultatet, sagde Kenneth Heiner-Møller.
Danmark rejser i morgen til Lahti, hvor de på lørdag den 29. møder Holland, der onsdag aften spillede mod værterne fra Finland.