Turbo på administrative lettelser

Oprettet 10/03/2009 – 14:31

Bedst som Danmarks virksomheder næsten havde opgivet troen på regeringens afbureaukratiseringsplaner, har Økonomi- og Erhvervsministeriet i dag præsenteret en ambitiøs plan for administrative lettelser. Det glæder Håndværksrådet, der repræsenterer over 20.000 små og mellemstore virksomheder, SMV’er.
“Hvor er det befriende endelig at se en konkret handlingsplan for, hvordan man kan reducere de administrative byrder. Vi har talt og talt om ambitiøse mål, men i dag har vi for første gang fået en konkret plan, der viser, at det rent faktisk kan lade sig gøre at reducere byrderne med de lovede 25 % i 2010.” Det siger vicedirektør i Håndværksrådet, Ane Buch.
Stort behov for lettelser
Mindre virksomheder har lettelser af de administrative byrder højt på listen over ønsker til regeringen. Administrative lettelser for 4, 7 mia. kr. på under 2 år vil derfor blive rigtig godt modtaget.
“Hvis afbureaukratiseringstoget skal nå frem til tiden, skal der meget hurtigt lægges rigtig mange skinner også på det digitale område”, understreger Ane Buch.
“Vi har mange medlemmer, der er blevet rigtig glade for at indberette sygedagpenge digitalt, og som sender deres faktura via virk.dk. Jeg er derfor helt sikker på, at der er store administrative besparelser for virksomhederne ved at gå videre ad dette spor. Successen forudsætter selvfølgelig, at der kun lanceres gennemprøvede løsninger, som virksomhederne kan stole på fungerer”, siger Ane Buch.
Arbejdet med at mindske de administrative byrder stopper imidlertid ikke, når planen forhåbentligt bliver vedtaget og sat på skinner. Det er vigtigt at sikre, at der ikke blot vedtages nye tunge administrative opgaver, som hurtigt udhuler de opnåede besparelser.
Politisk modstand
Flere initiativer i kataloget må forventes at møde politisk modstand. Det kan fx gælde udvidelsen af den gruppe virksomheder, der ikke er omfattet af revisionspligten og visse dele af selskabsreformen.
“For hvert et initiativ, der måtte forsvinde fra planen, skal der findes en ny lettelse, der opvejer tabet. Der skal også være fokus på de byrder, som virksomhederne opfatter som særligt belastende uanset, hvor tungt de måtte tælle i byrderegnskaberne. En administrativ opgave, som giver mening for virksomheden, vejer nemlig slet ikke så tungt, som den måske mindre tidskrævende opgave, som virksomheden finder meningsløs”, siger Ane Buch.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *