U/16 tabte i Polen

Oprettet 16/10/2008 – 09:39

Det danske U/16-landshold tabte torsdag middag med 3-1 til et sammenspillet polsk mandskab foran et fanatisk hjemmepublikum. Victor Fisher fra AGF stod for det danske mål.
De danske U/16 drenge blev mødt af et toptændt polsk mandskab med 1.500 meget larmende og medlevende tilskuere i ryggen. Hjemmeholdet kom bedst ud af starthullerne, og fik lagt et pres på de rød/hvide.
Efter otte minutter fik polakkerne tildelt et diskutabelt straffespark. Lyngbys stærke keeper Lukas Fernandes reddede flot forsøget fra 11 meter pletten, men Mateusz Lewandowski var hurtigst over riposten og bragte Polen i front. Polen udbyggede føringen efter 19 minutter på en hurtig omstilling, hvor det danske forsvar begik flere personlige fejl, men herefter satte danskerne sig på opgøret.
Mathias Gertsen, Uffe Troensegaard og Mads Petersen havde alle store chancer til et reduceringsmål, men uskarphed og en velspillende polsk keeper resulterede i at Danmark gik til pausen uden scoringer.
Efter pausen var de rød/hvide igen toneangivende, men desværre fortsat ineffektive. Efter en times spil kom truppens eneste spiller fra 1994 på banen, og hurtige Victor Fisher fra AGF skulle kun bruge tre minutter før havde prikket bolden i kassen.
Danmark lugtede for alvor blod, men kun 5 minutter senere lukkede polakkerne opgøret, da Mateusz Krawiec bankede bolden op i det ene målhjørne til kæmpe jubel for de mange fremmødte polakker.
U/16 landstræner Thomas Frank havde følgende kommentarer til den danske indsats i Polen:
”Vi tabte desværre vores anden kamp med U/16 landsholdet, da vi gør nogle ting svære for selv. Vi kommer bagud på et tyndt straffe og har derefter problemer med at få sat spillet og være aggressive nok. Ved 2-0 målet smider vi bolden i opspillet og har derefter to muligheder for at cleare den, og det er ikke godt nok. Derefter viser vi fin moral og overskud og skaber fire store chancer. I anden halvleg dominerer vi og får reduceret, men det lykkedes Polen at lukke kampen, da vi igen laver en stor personlig fejl,” lyder det fra U/17-træneren, der fortsætter:
“Alt i alt var den godkendt indsats, men det er ikke ufortjent når man taber en kamp 3-1. Dagens kamp var gode og dyre lærepenge for vores drenge i den proces vi er i gang med. Vi møder et hold som har spillet 14 kampe og vi har kun spillet 2. Jeg synes, det på den baggrund er positivt, at vi i begge kampe skaber flest chancer. I den første kamp er chancefordelingen 4-2 i vores favør og i dag er den 8-4. Vi har spillerne med størst individuelle færdigheder, hvilket er positivt. Det er dog ikke godt nok at score 1 mål på 12 chancer, så det skal vi hjem og arbejde med”.