Udskiftning af glaslister holder gamle vinduer unge

Oprettet 17/09/2008 – 10:50

Glaslisterne på vores vinduer fører et hårdt liv under det danske vejrligs barske påvirkning. Det er især vinduernes bundglaslister, der er udsatte. En enkel og hurtig udskiftning til alu-bundlister kan forlænge vinduernes levetid og udsætte behovet for nye vinduer. Og det er oven i købet en løsning, som de fleste gør-det-selv husejere kan udføre.
GL-listen fra DAFA er let at skifte for de fleste husejere, når de møre gamle træbundglaslister skal fornyes med aluminiumslister med flot og vedligeholdelsesfri overflade, der kan holde til det hårde danske vejr.
Forlæng levetiden
Når regnen pisker på ruderne, er det især bundglaslisterne, der må holde for. Det betyder henover årene, at trælisterne bliver løse og skæve. Selv om vinduerne vedligeholdes med maling eller olie, vil den skiftende cyklus med regn og sol henholdsvis opbløde og udtørre listerne. Dermed støtter de ikke gummilisten, så den slutter helt tæt til ruden. Det forværrer forfaldet, fordi vandet kan trænge ind bag listen.
Den bedste løsning for at forlænge vinduernes levetid er derfor at udskifte de gamle bundglaslister med vedligeholdelsesfri aluminiumslister. Samtidig reduceres risikoen for, at vinduernes termoruder punkterer.
Komplet system
GL-lister fra DAFA gør arbejdet med at udskifte de gamle trælister til nye alu-bundglaslister nemt og ligetil. For mange husejere vil det være en smal sag at gennemføre udskiftningen selv.
GL-listesystemet består af profilerede lister, montageklodser af plast og alu-clips til fastgørelse. De er forsynet med en vejrbestandig gummiliste og leveres i rå eller eloxeret aluminium, hvidlakeret eller i farve efter ønske. GL-listerne kan fås i 4 forskellige bredder, dækkende en falsdybde fra rude til forkant af rammen på 16-40 mm. Montageklodserne kan anvendes på både skrå og lige bundfals.
Montagen bygger på et clipssystem og derfor monteres GL-listerne uden synlige søm. Det giver en flot finish uden sømhuller og utætheder.
Enkel og hurtig montering
Inden monteringen af GL-listerne skal tilstanden af de eksisterende trælister for oven og i siderne vurderes. I langt de fleste tilfælde kan det nemlig betale sig at udskifte disse med nye træglaslister eller Alu-Com aluminium side/top glaslister i forbindelse med monteringen af de nye GL-lister. Brug vejrbestandige, selvklæbende Dafa-Kron lister til at tætne med, når de nye trælister skal monteres. Ved anvendelse af Alu-Com aluminium side/top glaslister er gummitætningsbåndet integreret i listen.
Det er let at montere GL-listen. Først afkortes listen på stramt mål til bundfalsens størrelse. Derefter monteres gummiklodserne med 4 stk. pr. meter på den rengjorte og malede bundfals. Clipsene skydes ind i GL-listen, som derefter klikkes på montageklodserne. Færdigt arbejde – hurtigt og nemt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *