Væsentlig færre indbrud i julen 2012

Oprettet 27/12/2012 – 13:00

Det ser ud til, at flere danskere er sluppet igennem julen i år uden at komme hjem til en gennemrodet bolig. Sådan ser tallene ud den 27. december. Det kan naturligvis ikke udelukkes, at der dukker flere anmeldelser op i de kommende dage, men tendensen er klar: Der er færre indbrud i julen i år end sidste år.
Fra den 20. december og til den 26. december har politiet modtaget 1322 anmeldelser om indbrud i villaer, lejligheder, værelser og landejendomme. I samme periode i 2011 var tallet 1525.
Politiet har brugt mange kræfter på at undgå juleindbrud
Før jul har politiet bl.a. været i indkøbscentre og andre steder, hvor borgerne kunne få gode råd til, hvordan man sikrer sig mod indbrud. Andre steder i landet har politiet uddelt julekort med en venlig hilsen om en glædelig jul og med gode råd om indbrudssikring. Potentielle gerningsmænd til indbrud har fået besøg af politiet med ønsket om en god jul og en kraftig påmindelse om, at politiet holder øje med dem i juledagene. Der har været en målrettet patruljering og flere andre tiltag. Alle politikredse har brugt mange kræfter på at forhindre indbrud, og generelt set ser det ud til, at det er lykkedes.
Ros til borgerne
Politiet vil gerne uddele ros til borgerne, der har været meget lydhøre over for gode råd om bedre indbrudssikring. Det oplevede politiet bl.a. i forbindelse med spørgsmål/svar på Facebook, der blev holdt af Nordsjælland og Fyns Politi. Københavns Politi har i december gennemført en spørgerunde i samarbejde med TV 2, hvor emnet også har været bedre sikring af sin bolig.
Politiet har i julemåneden modtaget mange opkald fra borgere, der har set noget mistænkeligt i deres kvarter, og det har også ført til gode resultater.
Der er indbrud hele året
Politiet håber meget, at de gode resultater fra julen smitter af på hele 2013, og at borgerne også i det nye år tænker på indbrudssikring og eksempelvis nabohjælp,
Politiets indsats omkring indbrud fortsætter
Politiet fortsætter indsatsen mod indbrud i de kommende dage, og der er således ikke nogen grund til at tro, at der er frit spil for indbrudstyve efter helligdagene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *