Virksomheder strømmer til delebiler

Oprettet 07/01/2013 – 13:59

Erhvervsdrivende har for alvor fået øjnene op for fordelene var at køre i delebiler. I 2012 har delebilsorganisationen LetsGo næsten fordoblet sit antal af erhvervsmedlemmer. De melder sig ind, fordi de kan spare en betydelig portion penge på udgifter til taxa, indkøb af biler og ikke mindst brændstof.
Parkeringskaos, udgifter til vedligehold og tårnhøje taxaudgifter. Det er nogle af de ting, som får flere og flere erhvervsdrivende til at vælge en delebilsordning. I løbet af det seneste år har delebilsorganisationen LetsGo fået 41 nye erhvervsmedlemmer – det svarer til en stigning på 83 procent i forhold til sidste år, fortæller Bjarke Fonnesbech, direktør i Delebilfonden, som står bag LetsGo.
– Delebiler passer som fod i hose til det kørselsbehov, mange virksomheder har. Mange virksomheder har et meget sporadisk kørselsforbrug, som er fordelt over dagtimerne i hverdage, og der har vi masser af biler på gaden. Vores privatmedlemmer bruger nemlig primært bilerne i weekender og ferier, siger han.
En ny undersøgelse foretaget blandt LetsGo’s medlemmer viser da også, at de eksisterende erhvervsmedlemmer er særdeles tilfredse med at køre i delebil. Hele 97 % vil anbefale ordningen til andre virksomheder.
Fleksibilitet og minimale udgifter
SOHO Kontorhotel er en af de virksomheder, som netop har meldt sig ind i LetsGo. Medejer Claus Mikkelsen fortæller, at delebilerne har vist sig at løse en del af de problemer, man som bilist støder på i København.
– Vi skal ikke investere i eller leje dyre parkeringspladser, og prisen per tur koster cirka halvdelen af hvad en taxa ville koste. Vi slipper for at finansiere bilen, og vi kan sadle om uden varsel, fordi omkostningerne er meget små sammenlignet med at købe eller lease en bil, fortæller Claus Mikkelsen.
I Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport er centerleder Niels-Anders Nielsen glad for den store opbakning blandt virksomhederne.
– Det glæder os meget, at projektet ser ud til at vise, at der er positive gevinster for virksomheder i byerne ved at melde sig ind i en delebilsordning, og vi afventer spændt projektets resultater, siger han.
Trafikstyrelsen har støttet et projekt ledet af Delebilfonden, hvor virksomheder kan få foretaget en analyse af, hvordan delebiler kan have betydning for deres samlede transportmønster. I første omgang har projektet haft fokus på mindre virksomheder, men nu sættes der også fokus på større virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *