Virksomheder vil have Office-kurser på engelsk

Oprettet 08/07/2008 – 16:59

Danske virksomheder og medarbejdere efterspørger i stigende grad IT-kurser på engelsk. Det er en konsekvens af globaliseringen, hvor engelsk software, engelsk som koncernsprog og udenlandske medarbejdere skaber et behov for engelsk undervisning. Det mærker Danmarks største udbyder af Office-kurser på B2Bmarkedet, 4D Konsulenterne, som nu søsætter kurser på engelsk i de mest brugte Microsoft Office-programmer.
Nu udbydes de første åbne kurser på engelsk i Microsofts Office-pakkerne i Danmark. Det sker efter, at en lang række virksomheder har efterspurgt engelske kurser for at bedre at kunne integrere den nye viden i hverdagen.
”Vores kursister arbejder måske i en virksomhed, hvor engelsk er koncernsprog eller de benytter UK-versionen af Office-pakken, og dermed er det naturligt for dem, at blive undervist på engelsk,” siger Lone Nerup, der er projektleder hos 4D Konsulenterne.
Engelsk som arbejdssprog
Hun mener, at der er tale om en generel trend i erhvervslivet, som går mod at benytte engelsk, og derudover er grundig viden om de mest brugte Office-applikationer efterhånden et must på det danske arbejdsmarked:
”Med den lave arbejdsløshed, vi har i øjeblikket, er det nødvendigt, at medarbejderne er højt kvalificerede, og det oplever vi, at de er meget bevidste om. For ti år siden var det virksomhederne, der bestemte, at medarbejderne skulle på kursus. Nu ønsker medarbejderne melder sig til at blive videreuddannet på vores kurser. Når flere og flere ønsker, at undervisningen skal foregå på engelsk, så er det fordi engelsk er ved at blive meget udbredt som arbejdssprog. Her viser globaliseringen sig, og vi oplever også, at eksempelvis svenskere foretrækker engelsk undervisning i eksempelvis Microsoft Excel,” fortæller Lone Nerup.
Eneste åbne kursus på engelsk i Danmark
Mange af kursisterne arbejder med programmer som Microsoft Excel og Power Point til dagligt, men har ikke fået opdateret deres viden om programmerne i mange år. Med et kursus lærer de alle de nye funktioner og bliver dermed i stand til at arbejde mere effektivt. Ofte bliver kursisterne overrasket over funktioner, som de ikke kendte og hvor meget tid, det kan spare dem for i hverdagen. Denne mulighed får kursisterne nu på engelsk på 4D Konsulenternes åbne kurser fra oktober 2008.
http://www.4d.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *