114-linjen skal være for alle

Oprettet 17/10/2008 – 20:44

“Nu må det høre op,” mener SFs retsordfører Karina Lorentzen. ”Vi kan ikke blive ved med at leve med kritikken af problemerne med politiets 114-linje.”
Politiet har lavet en nødtelefon som borgere kan henvende sig direkte på. Deres telefonsystem til 114-opkald virker ikke.
”Det er mindre end en måned siden, at rigspolitichefen i politisvigtsrapporten erklærede at vagtcentralerne er velfungerende. Her fik jeg det indtryk, at telefonproblemerne var løst. Derfor er denne sag aldeles uacceptabel.”
”Man må rose politiet for at være kreative i løsningen af et lokalt problem. De tænker på borgerne og det er fornuftigt. Men SF vil have, at 114-linjen fungerer, for der skal være adgang til politihjælp for alle borgere og ikke kun for dem med nødnummeret.”
Karina Lorentzen vil endnu engang afkræve justitsministeren en forklaring.
”Jeg vil have ministeren til at redegøre for, hvilke tiltag, man har taget for at afhjælpe problemerne og hvor lang tid der går, inden man kan forvente, at alle danskere har adgang til at komme i kontakt med politiet.”
Karina Lorentzen har tidligere spurgt ind til 114-linjen. I maj fik hun svar fra justitsministeriet om, at linjen teknisk set fungerede godt. Siden da har der været flere problemer med linjen og netop telefonproblemer er også en del af konklusionen i politisvigtsrapporten fra september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *