178 elever på vej i Folketinget

Oprettet 04/09/2008 – 14:49

Alle landets skoler har netop modtaget invitation til at deltage i Folketingets Ungdomsparlamentsdag, som afholdes for sjette gang mandag d. 2. februar 2009.
Formålet med Ungdomsparlamentet er, at eleverne lærer om demokrati på en spændende og inddragende måde.
‘Det er en vigtig dag, fordi det giver de unge mennesker mulighed for at opleve demokratiet på nært hold, og skabe større forståelse for loves tilblivelse. Det er en god tradition, som jeg er glad for, at vi kan fortsætte,’ siger Folketingets formand, Thor Pedersen.
178 elever fra 8. og 9. klasser i Danmark, Grønland og Færøerne indtager på dagen Christiansborg for at behandle de lovforslag, de selv har udarbejdet. De unge får også mulighed for at stille spørgsmål til ministre i en spørgetime.
For at komme så vidt skal eleverne skrive lovforslag om emner, de selv vælger, og indsende dem til Folketinget. Det kan f.eks. være om rygning, kriminalitet eller dyrevelfærd.
Hen over efteråret diskuterer eleverne lovforslagene med hinanden på et debatmodul på Folketingets hjemmeside. I november udvælges lovforslag fra 60 klasser, der hver udpeger tre elever til at deltage i Ungdomsparlamentet. Herefter bearbejder de udvalgte deltagere deres lovforslag i 12 elektroniske udvalg på Folketingets hjemmeside.
Det hele kulminerer med Ungdomsparlamentsdagen, hvor de 178 diskussionslystne elever mødes i Folketingssalen på Christiansborg. Dagen afsluttes med, at de unge overleverer resultatet af deres arbejde til statsministeren.
I 2007 modtog Folketinget mere end 1.300 lovforslag til Ungdomsparlamentet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *