3.500 nye arbejdspladser nu!

Oprettet 12/02/2009 – 13:44

Med finansloven for 2008 satte regeringen og Dansk Folkeparti kommunerne i en økonomisk skruestik, der har medført, at kommunerne i 2008 brugte cirka 1,4 milliarder mindre end planlagt på at bygge daginstitutioner, renovere skolernes toiletter og anlægge cykelstier, viser nye tal fra Velfærdsministeriet.
“De penge, kommunerne ikke brugte i 2008 på at bygge daginstitutioner, renovere skoler og anlægge cykelstier, skal de have lov til at bruge i dag, uden at regeringen efterfølgende straffer dem,” siger Radikale Venstres gruppeformand, Margrethe Vestager og fortsætter: “Det vil skabe cirka 3.500 nye arbejdspladser i byggebranchen. Vi står midt i en økonomisk krise, hvor ledigheden stiger, og især byggebranchen er hårdt ramt. Det vil være hul i hovedet, hvis regeringen fastholder at straffe kommunerne, hvis de bruger pengene nu.”
Tidligere på ugen var vismændene ude at anbefale, at regeringen satte gang i offentlige investeringer for at imødegå den økonomiske krise og den stigende arbejdsløshed. Margrethe Vestager mener, at de projekter kommunerne har liggende i skuffen, og som de oven i købet har penge til, er et oplagt sted at begynde.
“Regeringen var ikke sene til at love vælgerne bedre forhold i daginstitutionerne, på skolerne og ikke mindst renere toil etter. Derfor er det helt uforståeligt, når det nu viser sig, at den økonomiske skrustik, regeringen og Dansk Folkeparti har anbragt kommunerne i, har medført, at toiletterne ikke er blevet renoveret, at der ikke er blevet bygget nye daginstitutioner, og at investeringer i flere cykelstier er blevet skrinlagt,” siger Margrethe Vestager.
“Da regeringen og Dansk Folkeparti sidste forår præsenterede finansloven for 2008, var det en stolt Kristian Thulesen Dahl, der tørt konstaterede, at finansministeren nu havde fået en vandkanon, han kunne holde kommunerne i skak med, og hvis de ikke markede ret, stod Kristian Thulesen Dahl selv klar med en pumpgun i kulissen. Nu kan vi så lige så tørt konstatere, at deres våben har ramt dem i nakken som en boomerang. Man fristes ligefrem til at sige, at Dansk Folkeparti, der de sidste par måneder har været på barrikaderne for flere offentlige investeringer, har fået skudt sig selv i foden med pumpgunen,” siger Margrethe Vestager og t ilføjer: “Dette her viser med al tydelighed, at der er behov for at give kommunerne større frihed til at styre og planlægge deres økonomi selv.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *