Åbent samråd om plejeboliggarantien

Oprettet 23/01/2009 – 14:17

Boligudvalget og Socialudvalget har kaldt velfærdsminister Karen Jespersen i samråd om plejeboliggarantien. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 27. januar 2009 i lokale 2-080 på Christiansborg. Samrådet begynder kl. 13.15.
Udvalgene har bl.a. bedt ministeren redegøre for, hvordan ministeren vil sikre at plejeboliggarantien bliver opfyldt, således at dette hverken sker ved at ændre på visitationskriterierne eller ved at de ældre tildeles utidssvarende boliger, og om der er behov for yderligere støtte til kommunerne for at overholde plejeboliggarantien.
Endvidere har udvalgene bedt ministeren forklare omfanget af utidssvarende boliger og redegøre for hvordan ministeren vil sikre, at utidssvarende boliger til ældre erstattes af moderne boliger.
Samrådsspørgsmål C er stillet efter ønske fra medlem af Socialudvalget Lise von Seelen (S).
Samrådsspørgsmål D og E er stillet efter ønske fra medlem af Socialudvalget Astrid Krag (SF).
Samrådsspørgsmål J-L er stillet efter ønske fra medlem af Boligudvalget Thomas Jensen (S).
Samrådsspørgsmålene kan læses på Folketingets hjemmeside under, http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/SOU/samspm/C/index.htm .
http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/SOU/samspm/D/index.htm
http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/SOU/samspm/E/index.htm
http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/BOU/samspm/J/index.htm
http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/BOU/samspm/K/index.htm
http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/BOU/samspm/L/index.htm
Samrådet er åbent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser går efter ”først til mølle princippet”. Hvis man ønsker at overvære det åbne samråd, kontaktes udvalgets sekretariat på tlf. 33 37 55 38 eller via mail (hanne.schmidt@ft.dk) senest mandag den 26. januar kl. 12.00. Gæster udefra, må beregne ekstra tid på grund af sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.
Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.
En cd med lydoptagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 33 37 33 38.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *