Auken i Gaza: Israel gik bevidst efter fabrikker og skoler

Oprettet 26/02/2009 – 15:57

Margrete Auken deltager i disse dage i en delegation af EU-parlamentarikere til Vestbredden og Gaza. Hun beretter om store ødelæggelser af den civile infrastruktur og håbløse udsigter for befolkningen:
– Der er intet der støtter Israels påstande om at militæret gik målrettet efter Hamas’ affyringsramper. Det ligner mest af alt et forsøg på at smadre Gazas fremtid og billedet af palæstinenserne som et civiliseret og veluddannet folk, der sagtens ville kunne klare sig selv hvis de fik lov. Overalt er her ødelagte fabrikker og skoler, udtaler Margrete Auken medlem af EU-parlamentets Palæstina-delegation og fortsætter:
– Vi har netop besøgt Gazas eneste cementforsyningsfabrik som den israelske hær ødelagde få dage før den forlod Gaza. Der er intet der tyder på hverken frygt eller kamp. De israelske soldater er steget ud af deres kampvogne og har placeret miner under fabrikkens fundament for på den måde at være sikre på at intet kunne bruges efterfølgende.
Ca. 88 pct. Af beboerne i Gaza er afhængige af nødhjælp, som kun modvilligt lades over grænsen:
– Hvordan skal beboerne i Gaza komme videre uden fabrikker og skoler når Israelernes samtidig kun lader den mest nødvendige nødhjælp komme ind og holder byggematerialer, papir og andre nødvendigheder ude?, spørger Margrete Auken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *