Behov for klar besked om sygehusmilliarder

Oprettet 26/01/2009 – 15:41

SF vil sikre regionernes muligheder for langsigtet planlægning på sundhedsområdet. Regeringen må give hurtig og klar besked om, hvordan den har tænkt sig at fordele de resterende 10 milliarder til nye sygehuse.
”Det er langt fra uproblematisk, at regeringen vælger at splitte uddelingen af sygehuspengene op i to portioner. Så længe fordelingen af de sidste 10 milliarder svæver i luften, forringes regionernes muligheder for langsigtet planlægning af hele sundhedsområdet. Regionernes sundhedsplaner er jo i vid udstrækning afhængige af, om de får del i sygehuspengene eller ej. Derfor vil jeg opfordre regeringen til hurtigst muligt at skabe den afklaring, der er brug for,” udtaler Jonas Dahl, SFs sundhedsordfører.
Samtidig opfordrer Jonas Dahl regeringen til hurtigt at skaffe sig et overblik over, hvilke krav den nye sygehusstruktur stiller til forbedringer af ambulanceberedskabet.
”Det eksisterende ambulanceberedskab kan ikke understøtte den kommende struktur med færre sygehuse og dermed større afstand for borgere, der har brug for akutbehandling. Men indtil videre har regeringen kun udstedt et løfte om, at ambulancen vil nå frem inden for 15 minutter. Der er stadig ikke sat tal på, hvad en sådan landsdækkende udrykningsgaranti vil kræve af nye penge og ekstra personale. Regeringen skylder et klart overblik over de krav og et løfte om, at man vil afsætte de nødvendige midler,” slutter Jonas Dahl, SFs sundhedsordfører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *