Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Danh Vo laver 3-årigt kunstprojekt på Heartland

Pressemeddelelse – 25 Januar 2023

Den internationale anerkendte dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo vil over de næste tre år udvikle værker specifikt til Heartland. Det offentliggør festivalen i dag sammen med resten af årets kunstprogram, der også omfatter tre andre kunstnere; Julie Stavad, Olga Benedicte og Anton K. Peitersen.

Kunsten kan engagere, og kunst kan overraske. Det er ambitionen for Heartlands kunstprogram, der sammen med Music, Talks og Food udgør de fire kulturelle søjler som festivalen står på. Det er netop visionen med de værker og kunstnere, som Heartland i dag kan offentliggøre; den verdenskendte dansk-vietnamesisk kunstner Danh Vo og en række af Danmarks mest interessante samtidskunstnere; Julie Stavad, Olga Benedicte, Anton K. Peitersen og konceptuelle design studie (a.o.t.).

Danh Vo på Heartland i 2023, 2024 og 2025
Heartland har for første gang indgået et flere-årigt kunstner-samarbejde. Danh Vo er i løbet af de sidste 20 år blevet en af nutidens vigtigste kunstnere nationalt såvel som internationalt. Vo skal over de næste tre år, skabe en række stedspecifikke værker til Heartland. Løbende vil værkerne ændre sig i form og udtryk, og på den måde give gæsterne nye oplevelser, hver gang de besøger festivalen frem mod 2025.

”Det er en stor fornøjelse i dag at præsentere det nye samarbejde med Danh Vo. Vi har igennem de sidste år drømt om at lave et samarbejde, der kan udvikle sig og vokse i takt med, at Heartland og verden gør det samme. Det har altid været vigtigt for Heartland at arbejde med kunstneriske projekter, der har – og får – et længere liv end festivalens tre dage. Vo har en hel unik evne til at arbejde med historie, arkitektur, rum og natur, som vi glæder os til vise publikum i samspil med de historiske rammer på Egeskov”, siger Janne Villadsen, Program & Development Director på Heartland.

Danh Vo er født i Vietnam i 1975, men flygtede sammen med sin familie som fireårig fra efterkrigstidens kaos i en båd, som hans far havde bygget. De håbede at nå USA, men blev i stedet samlet op i Stillehavet af et dansk containerskib. Familien fik dansk statsborgerskab og har boet i Danmark siden. I dag bor og arbejder Danh Vo i Berlin, Mexico City og på Falster.

Vo er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og Städelschule i Frankfurt. I de senere år har han nydt stor bevågenhed på den internationale kunstscene og har en lang række prestigefulde udstillinger bag sig.

Med afsæt i sin egen personlige historie som immigrant, sætter han ofte sine værker ind i en overordnet fælles historiefortælling. Han udfordrer forhold og magtstrukturer i samfundet, inddrager henvisninger til historiske begivenheder og indarbejder originale genstande i sine værker. Vo undersøger, hvordan politiske og kulturelle forhold er med til at forme vores identitet og viser, hvordan denne identitet ikke er en stabil størrelse, men tværtimod en skrøbelig og påvirkelig konstruktion, der hele tiden forhandles og forandres.

Vo har været nomineret til og modtaget flere prestigefyldte priser, bl.a. The Hugo Boss Prize (2012). Han har haft soloudstillinger på en række internationale kunstinstitutioner, herunder the Solomon R. Guggenheim Museum, New York (2013, 2018), Museum Ludwig, Køln (2015), Statens Museum for Kunst, København (2018) og The National Museum of Art, Osaka (2020). Vo deltog i hovedudstillingen på Venedig Biennalen i 2013, og i 2015 repræsenterede han Danmark i den danske pavillon samme sted.

Julie Stavad
Som det andet hovednavn på Heartland vil den danske kunstner Julie Stavad skabe et stort nyt stedspecifikt værk til festivalen.

Julie Stavad arbejder med skulptur og installationer, der ofte indeholder overdimensionerede objekter – alle med sans for skønhed, drama og humor. Stavad kan give hverdagsgenstande, som vi alle kender, menneskelige træk og sætter spørgsmålstegn ved deres formål. For i Stavads verden er det ikke kun mennesket, der er i centrum – her byder også genstandene ind og tager deres egen plads, som f.eks. et par gigantiske knækkede læbestifter, store nylonstrømper eller en menneskelang synål, der spidder en lædersofa.

Det univers vil gæsterne på Heartland kunne opleve på den kommende festival. For planen er netop, at en stor hverdagsgenstand vil overtage en del af området omkring slottet som en historisk og humorist kommentar til hverdagen, historien og vores størrelse.

Julie Stavad er født i 1987 i Danmark, og uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2015. Hun har tidligere udstillet på bl.a. O-Ovengaden i København (2022), LIAR NYC i New York (2022), Kunsthalle Seinäjoki i Finland (2020) Holstebro Kunstmuseum (2018), og Kunsthal Aarhus. Hun er modtager af flere legater herunder Niels Wessel Bagges Kunstfond (2022) og Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris (2019).

Art & Audience; Olga Benedicte og Anton K. Peitersen
Art & Audience er Heartlands interaktive performance-program, hvor publikum kan ”træde ind” i kunsten med inklusion og interaktion, som de bærende elementer. De deltagende kunstnere på årets program er Olga Benedicte og Anton K. Peitersen.

Det er tredje gang, at Heartland præsenterer et performance-program. Programmet vil foregå på Artrium, der er Heartlands scene for kunsten, men vil i år også rykke ud på festivalen og indtage en større del af Egeskov slotspark.

Olga Benedicte
Med et nyt installations- og performanceværk, der er skabt specielt til festivalen, vil Olga Benedicte tage publikum med ind i et rituelt univers, der dyrker forbindelser mellem krop, organismer og ny teknologi. Håbet er at åbne for nye sanselige dimensioner sammen med publikum.

Værket er placeret i Heartlands kunstpavillon Artrium, skabt af den danske kunstnerduo AVPD, som gæsterne både kan betragte, betræde og bevæges af.

Under festivalen vil Benedicte invitere publikum, tre gæster ad gangen, til en rituel performance inspireret af Benedictes undersøgelse af ASMR (Autonomous Sensory MeridianResponse). ASMR er et udbredt Youtube-fænomen, hvor hviskende stemmer og lyde af forskellige berøringer angiveligt giver en sensuel og behagelig prikken, der spreder sig i hovedbunden. ASMR kan beskrives som internettets første medvirken til opdagelsen af en ny sensorisk følelse. Heartland ser frem til, at publikum kan opleve fænomenet udfoldet i det ikke-digitale rum, som festivalpladsen udgør.

Benedictes kunst kredser ofte om menneskekroppen som fundament for vores bevidsthed og tilstedeværelse. Hun opererer i det følelsesmæssige spektrum, hvor sanselighed, nonverbal kommunikation og forskellige former for nærvær og bevidsthed kommer til udtryk.

Olga Benedicte er født i 1988 i Danmark, uddannet fra Det Jyske Kunstakademi og The University of The Arts in Helsinki i 2018 og bor og arbejder i København. Hun har bl.a. udstillet på Art Sonje Center, Seoul (2021), Aarhus Kunsthal, Aarhus (2020) og Trapholt Kunst- og Designmuseum, Kolding (2020).

Anton K. Peitersen
Et sted i Egeskovs slotspark vil der under Heartland opstå et lille særpræget univers, hvor den danske Berlin-baserede kunstner Anton K. Peitersen vil skabe en interaktiv arbejdssituation, som gæsterne kan træde ind i og lade sig forføre af.

Igennem performativt maleri og naturlige indfarvnings- og print metoder inviterer Peitersen gæsterne til at udvikle maleriske planer for fremtiden – måske endda planer for, hvordan livet på Egeskov Slot kunne komme til at se ud. I et finurligt, forunderligt og udforskende miljø arbejder Peitersen med at give gæsterne en ekspanderende og udfordrende oplevelse.

Peitersen arbejder med maleri, skulpturer og performance. Hans værker handler ofte om de gamle civilisationers opbygning af stat, lov, menneskets og dets fald, især er han optaget af den sumeriske- og den assyriske kultur og imperium.

Anton K. Peitersen er født i 1986 i Danmark, men bor og arbejder i dag i Berlin, hvor han er uddannet fra Universität Der Kunst i 2016. Peitersen grundlagde i 2016 det kunstnerdrevne udstillingssted TAMAGO i Berlin, der forsat er meget aktivt. Han er ligeledes en del af kunstner-trioen/kollektivet PegasusProduct, som begyndte at arbejde sammen i 2017 – og netop har udstillet på ART Cologne 2022 hos Galerie Georg Nothelfer.

(a.o.t.)
I renæssancehaven, som er den ældste del af Egeskov Slotspark, vil det konceptuelle design studie (a.o.t.) endnu engang vise deres serie af hængende lysinstallationer med titlen Close to forever.

Værkerne blev skabt specifikt til Heartland i 2022, og vil også i 2023 kunne opleves som det første kunstneriske sanseindtryk, når gæsterne ankommer til festivalen. Designduoens (a.o.t.) nysgerrighed og efterstræbelse efter at skubbe til den fælles forståelse af materialer og form vil kunne opleves i de høje trækroner i Egeskovs slotspark.

Værkerne vil stå som en iøjnefaldende kontrast til de høje træers grønne kroner og udgøre et futuristisk himmeltæppe, der bevæger sig fra glimtende til lysende, som når dag bliver til nat i parken.

(a.o.t.) har base i København, og blev grundlagt i 2021 af Kathrine Barbro Bendixen og Mathias Kruse Jørgensen. 

Kathrine Barbro Bendixen er uddannet fra Design Academy Eindhoven i Holland i 2016, har en baggrund i industriel produktdesign, og har blandt andet udstillet værker på Design Museum Danmark (2019), Tableau, København (2019) og Carpenters Workshop Gallery, London (2017). Mathias Kruse Jørgensen er bl.a. uddannet fra Royal Collage of Art, London i 2020, og udstillet på blandt andet Galleri Format, Malmø (2021) samt Saatchi Gallery, (2020) og Edel Assanti i London (2020).

Senest har de to sammen udstillet som (a.o.t.) på den danske kunstscene under 3 Days of Design (2021), på Connie-Connie Café på Copenhagen Contemporary (2021) og Tableau, København (2022).

Heartlands kunstprogram er støttet af Statens Kunstfond.

Pressefotos
Hent pressefotos her.

Flere offentliggørelser på vej
De kommende uger og måneder vil der løbende blive offentliggjort flere navne inden for både MUSIC, ART, TALKS og FOOD, der kan opleves på Heartland 2023. Festivalen finder sted fra torsdag den 8. juni til lørdag den 10. juni ved Egeskov Slot på Midtfyn.

BILLETSALG
Partoutbillet: 2.540 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (6-12 år): 840 DKK ekskl. gebyr
Partoutbillet, børn (0-5 år): 50 DKK ekskl. gebyr
2-dagsbillet: 1.840 DKK ekskl. gebyr
2-dagsbillet, børn (6-12 år): 695 DKK ekskl. gebyr
2-dagsbillet, børn (0-5 år): 50 DKK ekskl. gebyr
1-dagsbillet: 1.240 DKK ekskl. gebyr
1-dagsbillet, børn (6-12 år): 350 DKK ekskl. gebyr
1-dagsbillet, børn (0-5 år): 30 DKK ekskl. gebyr

OVERNATNINGSTILBUD
Campingpas (v. eget telt, iglotelt, tenthouse eller caravan): 250 DKK ekskl. gebyr
Opslået iglotelt (2 pers.): 1.000 DKK ekskl. gebyr
Tenthouse (2 pers.): 2.540 DKK ekskl. gebyr
Caravanpas (uden strøm): 1.240 DKK ekskl. gebyr
Strøm til caravanpas: 940 DKK ekskl. gebyr
Mini Lodge (2 pers.): 5.940 DKK ekskl. gebyr (Udsolgt)
Boutique Tent (2-4 pers.): 6.940 DKK – 8.940 DKK ekskl. gebyr

Billetlink: www.heartlandfestival.dk

Med venlig hilsen
Heartland & HAVE Kommunikation & PR

Kontakt
Karen Sigrid Jacobsen // karensigrid.lunn@heartlandfestival.dk // 26 71 21 30
Peter Pishai Storgaard // peter@have.dk // 28 49 33 86

Heartland
Direktør: Ulrik Ørum-Petersen // ulrik@livenation.dk
Udviklings- og programdirektør: Janne Villadsen // janne@heartlandfestival.dk

Om Heartland
Heartland er en kulturfestival, der præsenterer et internationalt program sammensat af fire søjler: MUSIC, ART, TALKS og FOOD. Her kombineres live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen og finder sted i slotsparken ved Egeskov Slot på Fyn.

Heartland finder sted næste gang d. 8. – 10. juni 2023. Mere info om Heartland kan findes på www.heartlandfestival.dk

Heartland på de sociale medier
Facebook: @heartlandfestivaldk
Instagram: @heartlandfestivaldk
Twitter: @heartlanddk
YouTube: Heartland Festival

Heartland er støttet af: Faaborg Midtfyn Kommune, Udvikling Fyn & Albani

Relateret media

File format .jpg (5,88 MB)

File format .jpg (4,13 MB)

File format .jpg (3,11 MB)

File format .jpg (2,01 MB)

File format .jpg (243 KB)

File format .jpg (275 KB)

File format .tiff (3,52 MB)

Pressekontakt

Anja Linnet
Anja Linnet
PRESSEKONTAKT

anja@have.dk

Peter Pishai Storgaard
Peter Pishai Storgaard
PRESSEKONTAKT

peter.storgaard@have.dk

Du modtager denne e-mail, fordi du følger HAVE Kommunikation & PR på Mynewsdesk. Hvis du vil stoppe med at modtage opdateringer fra HAVE Kommunikation & PR klikker du her. For at lære mere om, hvordan vi bruger dine personlige oplysninger, læs venligst vores Privacy Policy.For at få mere at vide om, hvordan dine personlige data bruges af ejeren af ​​det newsroom du følger, og hvordan du kan udøve dine rettigheder, læs venligst Privacy Policy Contacts

Mynewsdesk
Sendt af Mynewsdesk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *