Dansk Byggeri og 3F viser vej til bedre bundlinje

Oprettet 19/08/2011 – 15:06

Der er stort potentiale for at øge omsætningen i byggeriet og forbedre indtjeningen. Produktivitet er nøgleordet, hvis indtjeningen skal forbedres
Produktiviteten i byggeriet er blevet omtalt som jammerlig. og i stedet for at surmule tager byggeriets virksomheder udfordringen op med det mål, at forbedre byggeriets produktivitet.
Det sker på et tidspunkt, hvor virksomhederne er økonomisk pressede, og hvor de almindeligt veldrevne virksomheder skal se udenlandske virksomheder, gør-det-selv arbejde og sort arbejde spise over en tredjedel af kagen.
På den baggrund tager 3F og Dansk Byggeri nu fælles ansvar og går sammen i kampen op for at øge produktiviteten. Bedre produktivitet gavner såvel ejere som ansatte, da branchen indtjening øges, og med kampagnen “Byggeri og anlæg – øget produktivitet og bedre bundlinje” håber Dansk Byggeri og 3F på at få sat gang i en proces, hvor små og mellemstore virksomheder tager imod hjælp og gode råd for dermed at øge produktivitet og indtjening i virksomhederne.
– Vi skal styre arbejdsprocesserne bedre. Fejl skal minimeres, så vi bygger rigtigt første gang. Bedre styring af arbejdsprocesserne handler ikke bare om at standardisere, da byggeriet fortsat er kendetegnet ved projekternes forskellighed. Det kan lige såvel handle om at inddrage medarbejderne i at lede efter muligheder for at planlægge og løse opgaverne på en bedre måde. Altså work-smarter, siger adm. direktør Lars Storr- Hansen, Dansk Byggeri.
Mange erfaringer peger på, at virksomheder, der har en høj grad af samarbejde mellem ledere og medarbejdere, får positivt resultat på bundlinjen. Der er altså penge i at involvere medarbejderne i, hvordan opgaverne skal løses. Det motiverer og engagerer og får alle til at give en ekstra skalle.
– Det betyder for dagligdagen, at lederne i høj grad skal turde give en del af ansvaret fra sig, og at de enkelte bygningsarbejdere skal være parate til at påtage sig et medansvar for planlægning af produktionen, koordinering med de øvrige fag på byggepladsen, sikkerhed og kvalitet, understreger Lars Storr-Hansen.
Dansk Byggeri hæfter sig især ved det potentiale, som ny teknologi nu byder på. It og tekniske hjælpemidler skal ifølge Lars Storr-Hansen sparkes ind i alle led af byggeriet og være med til at effektivisere arbejdsgange og styre opgaverne, så de rigtige materialer og de rigtige mennesker kommer de rigtige steder hen på det rigtige tidspunkt og i den rigtige rækkefølge.
– Mange virksomheder og medarbejdere har heldigvis allerede taget godt imod ny tekniske hjælpemidler, men vi skal have flere med, slutter Lars Storr-Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *