Dansk duo får guldplade i USA

Oprettet 08/09/2008 – 10:26

Med 700.000 solgte kopier af den nyeste version af det storhittende og udødelige nummer Calabria fra 2003, har den danske musik- og designduo, Rune RK og Johannes Torpe, fået det store gennembrud.
Successen har sendt duoen på turné rundt i USA og Canada under aliasset ENUR, og den 9.. September kommer de med et helt nyt album eksklusivt til det Nordamerikanske marked.
Fundamentet for den nyvunde succes stammer tilbage fra 2003, hvor den originale version af Calabria blev et stort hit på Ibiza. Hurtigt tog resten af den elektroniske scene nummeret til sig, og det endte med at sælge over 2 millioner eksemplarer. I 2004 vandt Calabria en ”Danish Music Award” for bedste Dance Release.
I foråret 2006 besluttede halvbrødrene Rune RK og Johannes Torpe, at puste nyt liv i nummeret. De lagde barndomsvennen, den nu afdøde, Natasja Saads meget karakteristiske og reggaeinspirerede vokal på, og den nye version har taget verden med storm.
”Vi er selvfølgelig meget stolte og utrolig glade for at få dette store gennembrud vi har fået i USA” udtaler Johannes Torpe. ”Ikke så ringe af et nummer, der tog halvanden time at lave” kommer det med et glimt i øjet fra Rune RK.
Calabria ramte den franske single hitliste som nr. 2 og kom ind som nr. 29 på ”European Hot 100 Singles Chart”. Og efter Calabria i sommeren 2007 krydsede Atlanten, skete der noget, som ikke er set før.
Sangen hittede på TRE store amerikanske hitlister samtidig. Nemlig på Top 40, Latin og Dance. I starten af 2008 kom klimaks med en placering som nr. 1 på den officielle amerikanske Billboards hitliste ’Hot Dance Airplay’, og opnåede en placering som nr. 17 på ’Hot 100’. Til sammenligning opnåede Junior Senior en placering som nr. 8 med deres kæmpehit ’Move Your Feet’ på ’Hot Dance Airplay’ og Aquas ’Barbie Girl’ toppede ’Hot 100’ som nr. 7.
Og for at sætte en tyk streg under brødrenes succes kaldte den anerkendte amerikanske avis, The New York Times, sangen for ”A seemingly indestructable track”. Nummeret er blevet remixet et hav af gange, og blandt de mere kendte kunstnere, der har haft fingrene i Calabira, finder vi Lil Jon med ”Anthem” og ”Destination Calabria” af Alex Gardino.
Enurs debutalbum ’Raggatronic’ kommer på gaden i USA og Canada 9. September. På de 10 numre gæsteoptræder nogle af de største reggae og hiphop artister såsom Beenie Man, Chopper City Boyz og Nicki Minaj. Det danske islæt er dog ikke gået helt tabt med gæsteoptrædener af Majid, Michael Rune og 2 sange med den danske reggae-sangerinde Natasja Saad
De to halvbrødre startede med at lave elektronisk musik sammen i slutningen af 90’erne og fik deres første kommercielle gennembrud i 2000 med singlen ’Together’. Nummeret solgte over 250.000 singler og toppede ’UK dance Charts’ som # 1.
Duoen har udover musikken også en veletableret designforretning med kontorer i Danmark, England og Italien. De har arbejdet som industrial design directors for Skype , designet møbler for SPHaus og Moroso og vandt i 2007 Danish Design Award for sofaen Mormor. Med designet af de ikoniske natklubber NASA, Supergeil og den senest lancerede SUBU restaurant i Beijing har duoen for alvor bundet sløjfen i deres kreative underholdningsunivers.
Og med ”the sky as the limit” og en single der sælger over 25.000 stk. om ugen i øjeblikket, så kan det ikke vare længe før duoen kan skifte guldpladen ud med et endnu mere ædelt metal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *