Danskerne er vilde med e-handel

Oprettet 12/08/2011 – 10:06

Nye tal fra Danmarks statistik viser, at tre ud af fire internetbrugere handler på nettet. Det svarer til 65 pct. af befolkningen og ca. 3. mio. personer.
I de seneste år, hvor det generelle detailsalg har stået forholdsvist stille, er e-handlen gået væsentligt frem. Mens e-handel for 10 år siden var et nichemarked, er den i dag en væsentlig del af danskernes indkøbsvaner. Det har mange af de fysiske butikker fået øjnene op for, så i dag har knap halvdelen af butikskæderne også en netbutik.
E-handlen stiger særligt inden for varekategorier som møbler og husholdningsartikler, dagligvarer samt tøj, sports- og fritidsudstyr, mens salget af traditionelle e-handelsvarer som musik og film, elektronik samt video- og computerspil stagnerer. Det viser, at danskerne er klar til at e-handle indenfor flere og flere varekategorier.
Fortsat forventning om vækst
Dansk Erhverv forventer, at danskernes e-handel vil fastholde den høje stigningstakt i årene fremover, så e-handlen i 2015 vil udgøre ca. 80 mia. kr. svarende til omkring 15 pct. af detailomsætningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *