De største brølere

Oprettet 19/09/2008 – 16:24

Ny, revideret udgave af den populære ”Militære efterretninger – fadæser og dækhistorier”.
Militære efterretninger har en meget stor indflydelse på vores liv, selv om vi sjældent ved, at de eksisterer. Vi skatteydere, der har betalt for den kostbare indsats, får oftest ikke at se, hvad vi har betalt for.
Men efter World Trade Center-katastrofen i 2001 og den amerikanskledede koalitions invasion af Irak i foråret 2003 kom efterretninger til at antage en fremtrædende plads i avisoverskrifter på et niveau, som man aldrig før havde set. For første gang fik offentligheden øjnene op for, ikke bare hvor vigtige efterretninger er for udfaldet af en regerings beslutninger, men også for, hvordan et efterretningsvæsen i det hele taget fungerer. Mange mennesker blev chokerede over at opdage, i hvor høj grad regeringer manipulerer med eller ignorerer efterretninger, som ikke passer ind i den politik, der føres på et givent tidspunkt.
Derfor er det tiltrængt, at Haase & Søns Forlag nu udgiver en ny og revideret udgave af den ansete britiske forfatter og tidligere efterretningsofficer John Hughes-Wilsons bog “Militære efterretninger – fadæser og dækhistorier”, for verden ser anderledes ud efter 9/11. Det er ikke et tilfælde, at kapitlet om World Trade Center hedder “Den største fadæse?”. Efter den hemmelige afhøring i USA´s kongres i 2002 stod det hurtigt klart, at der havde været massevis af efterretninger, der pegede frem mod angrebet – men de var blevet overset, fejlbehandlet eller slet og ret ikke fordelt korrekt.
Alt det kan man læse meget mere om i denne bog, der naturligvis også indholder alle historierne fra den første udgave – samt John Hughes-Wilsons gennemgang og vurdering af nutidens globale terrortrussel set fra efterretningstjenesternes særlige optik. Samlet giver bogen et glimrende overblik over de militære efterretningstjenesters væsen, gerninger og udfordringer siden Anden Verdenskrig.
John Hughes-Wilson
MILITÆRE EFTERRETNINGER – FADÆSER OG DÆKHISTORIER
Fra invasionen af Sovjet-unionen 1941 til angrebet på World Trade Center 2001
Ny revideret paperbackudgave
495 sider, ill. med kort og skitser. Kr. 129,00 inkl. moms (vejl.)
Udkommer 24. sept. 2008

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *