DF kritiserer urimelige hospiceregler

Oprettet 01/05/2010 – 18:13

Det er jo helt grotesk, at vi har nogle af landets bedste og mest velfungerende hospicer, som døende patienter bliver afholdt fra at komme ind på, på grund af urimelige visitationsregler, siger Anders Vistisen, medlem af regionsrådet for DF i Region Midtjylland.
Sammen med sine to partifæller i regionsrådet, Leif Lund og Jette Skive, har han nu bedt regionsformand, Bent Hansen, S, komme med en redegørelse for, hvorfor Region Midtjylland skal have landets mindst fleksible visitationsregler for hospicepatienter.
De tre DF-medlemmer blev gjort opmærksomme på de urimelige visitationsregler, da Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl for få uger siden besøgte Ankerfjord Hospice i Hvide Sande. Tidligere var alle lejligheder på Ankerfjord fyldt op, men på grund af de nye visitationsregler, som regionen indførte i januar, oplever man nu tomme senge. Det tager ofte så lang tid, at blive godkendt til en plads, at patienterne når at dø, inden de kan flytte på hospice.
– Hele den sag lugter af, at Bent Hansen er ude på at bevise, at der ikke er behov for hospicepladser i Region Midtjylland. Så kan han slippe for, at bygge et nyt hospice i Skanderborg, som man ellers har planer om. Det er jo helt urimeligt, når behovet for pladser er der, siger Anders Vistisen.
De nye visitationsregler har også betydet, at det ikke længere er muligt at komme på et såkaldt aflastningsophold tidligere i forløbet. En ordning, som skal give den syge fornyet livskvalitet, og som giver de pårørende et afbræk i den nedslidende opgave, som det er, at pleje en døende pårørende. Kun i Region Midtjylland er der blevet lukket for disse aflastningsophold.
– DF tager klart afstand fra de nye visitationsregler, og mener, at man i sådanne sager må have langt mere lempelige og fleksible ordninger sat i værk. Der skal tages hensyn til både de døende og de pårørende, som sjældent har overskud til at kæmpe med visitationsregler og urimelige vilkår, siger Anders Vistisen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *