DF: Nyt attentat mod dansk udlændingepolitik fra Europa-parlamentet

Oprettet 03/04/2009 – 13:23

Med 500 stemmer mod 104 udvidede Europaparlamentets flertal i går på ny rækkevidden af det såkaldte opholdsdirektiv, som har undermineret de danske familiesammenføringsregler.
Dansk Folkepartis Mogens Camre stemte imod vedtagelsen af Valean-rapporten, der blandt andet understreger, at EU-borgere og deres familier ikke må pålægges administrative byrder, som dem Dansk Folkeparti og regeringen har aftalt ved at indføre nyt kontrolkrav i udlændingeadministrationen. Dertil kommer, at vedtagelsen indebærer, at EU vil indsætte kontrolenheder, der i medlemslandene skal undersøge om medlemslande har gennemført opholdsdirektivet ordentligt.
– Det er helt uantageligt, at Europaparlamentet, som er helt uden folkelig støtte i denne sag, igen kan indskrænke nationalstaternes ret til at fastsætte regler for fremmede statsborgeres rettigheder. Målet er alene at skabe et splittet, multikulturelt Europa, hvor det enkelte folks selvbestemmelsesret knægtes, for at det ufolkelige centralstyre i Bruxelles kan regere uhindret, siger Mogens Camre.
– Regeringen kan ikke påberåbe sig uvidenhed om denne lovgivnings virkninger. Regeringen må i Ministerrådet nedlægge veto mod denne lovgivning, da den klart strider mod den danske grundlov og i det hele mod danske interesser. Hvis vetoretten overhovedet har en mening, så må regeringen træde på bremsen her og standse opholdsdirektivet, fastslår Mogens Camre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *