DF ønsker akutberedskabet opretholdt i yderområderne

Oprettet 27/11/2008 – 11:52

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, maner til besindighed i forbindelse med den nye ekspertrapport, der anbefaler, at antallet af akutsygehuse indskrænkes betydeligt. Forudsætningen for at tage det skridt vil være, at akutsygehusene i vid udstrækning ombygges til lægehuse, hvor patienter stadig vil kunne behandles af lægefagligt personale i yderområderne, påpeger hun. Samtidig støtter DF, at der sker en specialisering af de vanskelige operationer på højtspecialiserede regionale hospitaler, således at det danske sygehusvæsen kan blive endnu bedre.
– Den foreslåede specialisering af det danske sygehusvæsen på færre, men også langt bedre sygehuse er nødvendig for at få det danske sygehusvæsen tilbage i verdenseliten. Forudsætningen for, at vi kan støtte en sådan centralisering af specialerne, er dog, at sygehusene i yderområderne bliver omdannet til lægehuse, hvor lokalbefolkningen stadig kan blive behandlet for akutte problemer, mens de mere komplicerede og specialiserede indgreb samles på store regionale sygehuse, siger Liselott Blixt.
– Der er foreløbigt afsat 250 millioner kr. til at ombygge sygehuse til lægehuse, men DF forbeholder sig ret til at kræve flere penge til dette meget nødvendige tiltag. Der må ikke være for langt noget sted i landet til en lægeklinik. Vi vedtog samtidig i forbindelse med finanslovsforhandlingerne at oprette et helikopterberedskab, hvilket er et yderligere krav i forhold til at ændre i sygehusstrukturen. Vi vil have klokkeklare garantier for, at ingen risikerer at få forværret deres tilstand, fordi de får længere til nærmeste sygehus, hvilket er grunden til, at helikopterberedskabet skal være på plads først, siger Liselott Blixt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *