DF vil have ministerredegørelse for svigtende plejeboliggaranti

Oprettet 01/11/2008 – 11:40

Formanden for Folketingets Socialudvalg, Christian H. Hansen, er bestemt ikke tilfreds med, at op imod halvdelen af landets kommuner tilsyneladende vil være ude af stand til at honorere den plejeboliggaranti, som efter planen træder i kraft den 1. januar 2009. Ansvaret ligger i sidste ende hos velfærdsminister Karen Jespersen mener Christian H. Hansen.
– Det her kan ikke komme bag på kommunerne. Plejeboliggarantien blev vedtaget i 2006, så man har haft rigelig tid til at indrette sig. Jeg har ikke hørt fra velfærdsministeren, at problemerne skulle være så omfattende, som det er kommet frem i dag, og det er mildt sagt ikke særligt tilfredsstillende, siger Christian H. Hansen, der nu kræver, at velfærdsminister Karen Jespersen leverer en skriftlig redegørelse for forløbet.
– Plejeboliggarantien er Dansk Folkepartis opfindelse. Det er kun rimeligt, at ældre kan have sikkerhed for inden for to måneder at kunne få en ældrebolig. Det skylder vi de mennesker, der har sloges for at opbygge det samfund, vi alle sammen kan nyde godt af i dag, og det nytter simpelthen ikke noget, at formanden for Kommunernes Landsforening, Erik Fabrin, her to måneder før, at plejeboliggarantien skulle træde i kraft siger, at nu kan det ikke lade sig gøre alligevel, siger Christian H. Hansen.
Christian H. Hansen vil bede Karen Jespersen fremlægge en plan for, hvordan kommunerne kan opfylde plejeboliggarantien inden for ganske kort tid.
– Vi skal ikke bare lade stå til og acceptere, at kommunerne ikke opfylder de forpligtelser, kommunerne har over for borgerne. Er der behov for regelændringer for at få gang i byggeriet, så må vi se på det, siger Christian H. Hansen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *