DF vil udvide brugen af børneattester

Oprettet 22/11/2010 – 09:37

Dansk Folkeparti fremlægger tirsdag den 23. november et beslutningsforslag, der går ud på, at alle organisationer, foreninger og virksomheder, hvor de ansatte kan komme i kontakt med børn skal indhente en såkaldt børneattest på alle ansatte.
– Vi har desværre set flere eksempler på, at voksne misbruger deres stilling til at søge seksuel kontakt med børn, og da vi ved, at børneattester gør livet mere besværligt for pædofile, skal vi helt klart udvide brugen af disse attester, siger familieordfører, René Christensen, der fremsætter beslutningsforslaget.
René Christensen vil desuden på baggrund af et indslag i 21 SØNDAG på DR1 den 21. november inddrage øget oplysning om reglerne vedrørende seksuel kontakt mellem trænere og unge idrætsudøvere i beslutningsforslaget. Ifølge indslaget har otte procent af alle unge i alderen 15-18 år, der er aktive i idrætsklubber, seksuelt samkvem enten med jævnaldrende eller med ældre personer.
– Og her er det vigtigt med oplysning. Det er jo sådan, at en 17-årig ikke må have et forhold til sin 19-årige træner, og det er måske ikke noget, man lige tænker over i situationen. Der skal hverken blandt de unge eller blandt trænerne herske den mindste tvivl om, hvordan reglerne er på området, siger René Christensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *