Domstolsprøvelse i udvisningssager et markant fremskridt

Oprettet 05/02/2009 – 15:10

Et embedsmandsudvalg foreslår ifølge Information, at en særlig kreds af dommere og advokater skal lynbehandle udvisninger af udlændinge. Radikale Venstres retsordfører Morten Østergaard er lettet over, at arbejdsgruppen ikke anbefaler en særdomstol til udvisningssager og glad for, at forslaget åbner mulighed for domstolsprøvelse i sager om administrative udvisninger.
“I øjeblikket er domstolsprøvelse i sager om administrative udvisninger ikke muligt. Derfor er det først og fremmest positivt, at forslaget reparerer den fejl i systemet,” siger Radikale Venstres retsordfører Morten Østergaard og fortsætter:
“Det er et markant fremskridt, hvis de administrative udvisninger fremover kan indbringes for domstolene. Men det er problematisk, at de udviste ikke kan få kendskab til de beviser, som myndighederne har imod dem,” siger Morten Østergaard.
Radikale Venstre opfordrer til, at der luges ud i nogle af de tiltag, der er gennemført efter 11. september, og som nu viser sig at være for vidtgående.
“Der er behov for at se på, om vi er gået for vidt med de tidligere terrorpakker. Radikale Venstre står stejlt på, at alle som hovedregel skal have ret til en normal retssag, hvor den anklagede skal vide, hvad de står anklaget for. Men samtidig skal dommere kunne beslutte at tage særlige hensyn til PET’s efterforskning efter en konkret vurdering sag for sag,” siger Morten Østergaard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *