Festival giver et kig ind i lukket land

Oprettet 19/08/2008 – 14:48

Kunstneriske topnavne, loppemarked, hønseskidning og en chance for at kigge ind i en ellers lukket verden er nogle af attraktionerne ved årets festival i Rødbyhavn fredag 29. august.
Rødbyhavn lægger vægt bag begrebet, ”at male byen rød”, når der er festival 29. august.
Fra festvalen begynder tidligt om eftermiddagen, til de sidste raketter maler himlen i alverdens farver sent om aftenen, er der topfart for øregangene med musikalske topnavne og en række aktiviteter for publikum.
Fede Finn og Funny Boyz sætter vekselstrøm til den jævne strøm i hverdagens finurligheder. Zididada slår zigzag over scenen med hits, som zapper over caribiske sandstrande og olietønder.
For det yngre publikum vil mødet med Suspekt være et møde med et band, hvor alle hastighedsbegrænsninger mod stjernerne for længst er overskredet.
Arrangøren af Rødbyhavn festival er Kofoedsminde, som er en institution for domsanbragte udviklingshæmmede. Festivalen begyndte som en privat havefest, men den har gennem årene udviklet sig til en lokal begivenhed, som trækker publikum til byen.
I år markerer festivalen også 25 året for Kofoedsminde som selvstændig institution. Med det stjernespækkede program er festivalen en mulighed for at opleve, hvad der rører sig i dansk musikkultur, men også en enestående chance for at se ind i en verden, de færreste kender.
Kommer du?
Den stående bemærkning fra de omkring 50 beboere, som er tilknyttet Kofoedsminde, er: ”Kommer du til festivalen”? På den ene side glæder beboerne sig til dagen og underholdningen. Men glæden rækker også til at invitere offentligheden og på den måde dele begivenheden med alle.
I dagene op til festivalen er de fleste af institutionens beboere og medarbejdere fra afdelingerne med i forberedelserne.
Selve dagen på Kofoedsmindes festvalplads er spændt ud over to temaer. Om eftermiddagen optræder en af beboerne solo og to af Kofoedsmindes egne bands; Stjernerne og BJ All Stars. De bliver suppleret af brugerbands fra andre institutioner.
Mens musikken strømmer ud gennem teltåbningen, kan publikum gå på opdagelse for eksempel på loppemarkedet. Her har beboere og personalet samlet ejendele, de helst ikke vil af med, men som de giver bort til fordel for næste års festival.
Desuden er der informative stande for pårørende til de anbragte, og kost- og motionsgruppen disker op med fysiske konkurrencer, hvor der er flotte præmier at vinde. Hønseskidning, muntert køkken og lykkehjul er blandt de andre tilbud.
Buffet og musik
Dagens andet tema er blandt andet helliget en stor buffet fra klokken 16:30, hvor hyggemusikken bliver leveret af Kim Schmidt, der er beboer.
Derefter overtager Fede Finn klokken 18, Zididida klokken 21:15 i festivalens store telt. Suspekt er på scenen fra klokken 19:30 i det lille musiktelt.
Alle dagens arrangementer slutter med festfyrværkeri, inden festivalpladsen lukker omkring klokken 23.
Billetter købes ved indgangen, og det koster 125 kroner at få adgang til festvalen til hele arrangementet. Spisebilletter til buffeten med stegt pattegris koster 85 kroner, og der er mulighed for at købe kaffe, kage, øl, sodavand og pølser på festpladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *