FOA: Ros til Vestager

Oprettet 15/08/2011 – 17:06

De radikale vil ansætte 3000 ekstra pædagoger i daginstitutionerne og sikre lovbestemte grundnormeringer. FOAs pædagogiske sektor bakker op om forslaget, men påpeger samtidig, at de 3000 ekstra ansatte er færre end det antal pædagoger, pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere, der er blevet afskediget i daginstitutionerne i løbet af de sidste to år.
”På bare to år har daginstitutionerne mistet, hvad der svarer til knapt 4000 fuldtidsstillinger. Så de radikales forslag falder på et tørt sted,” siger Jakob Sølvhøj, der er formand for FOAs pædagogiske sektor.
”Derfor bør ansættelsen af 3.000 ekstra pædagogiske medarbejdere kun være første skridt i en genopretningsplan for daginstitutionerne,” siger Jakob Sølvhøj
Han understreger, at han er glad for, at flere partier i folketinget er ved at få øjnene op for, at forholdene for børn og voksne i daginstitutionerne i dag skraber bunden med alt for lave normeringer.
FOA mener, at grundnormeringer, hvor man via lovgivningen sikrer et minimums antal voksne pr. barn, er vejen frem mod en genopretning.
Konkret ønsker FOA, at der højst skal være tre 0-2 årige børn pr. medarbejder i vuggestuer, højst seks 3-5 årige børn pr. medarbejder i børnehaverne og højst ti 6-10 årige børn pr. medarbejder i fritidshjemmene eller i SFO’erne.
”Der er en klar sammenhæng mellem normeringerne og mulighederne for at sikre børnene en god hverdag. Derfor glæder det mig, at de radikale, ligesom Enhedslisten, SF og S, ønsker at prioritere en bedre hverdag for børnene,” siger Jakob Sølvhøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *