Folketinget: Åbent samråd om det dioxinholdige svinekød fra Irland

Oprettet 09/12/2008 – 23:14

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen i samråd om det dio-xinholdige svinekød fra Irland.
Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen i samråd om det dioxinholdige svinekød fra Irland. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 10. december 2008 i S-092 på Christiansborg. Samrådet begynder i umiddelbar forlængelse af samrådet om mærkningskrav for frossent fjerkræ ca. kl. 15.00.
Udvalget har bedt fødevareministeren redegøre for sagen om det giftige, dioxinholdige, svinekød, som er kommet til Danmark, og som ifølge de irske sundhedsmyndigheder indeholder mellem 80 og 200 gange mere dioxin i kødet end de tilladte grænseværdier, samt oplyse om, hvilke initiativer myndighederne har iværksat?
Udvalget har derudover bedt ministeren oplyse, om myndighederne har overblik over, hvor kødet er videredistribueret til, om der er risiko for, at nogle danskere allerede har spist kødet, og om ministeren kan garantere, at alt det giftige kød er kaldt tilbage?
Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Kristen Touborg (SF) .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *