Folketinget vært ved international klimakonference som optakt til COP15

Oprettet 20/10/2009 – 21:06

I weekenden den 24. og 25. oktober 2009 afholdes på Christiansborg en international parlamentarikerkonference som optakt til klimatopmødet COP15 i december 2009 i København. I konferencen deltager ca. 120 parlamentarikere fra en lang række lande, herunder Japan, USA, Sydafrika, Brasilien og Mexico foruden europæiske lande og Europa-Parlamentet.
Steen Gade (SF) er som formand for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg vært ved konferencen, der arrangeres af GLOBE International. GLOBE Internnational er en sammenslutning af miljøengagerede parlamentarikere på tværs af partiskel og landegrænser.
”Konferencen samler centrale parlamentarikere fra hele verden, og er et vigtigt led i optakten til FN’s klimakonference. Det er samtidig afslutningen på en lang proces med møder over 2 år, hvor de samme parlamentarikere har arbejdet sammen om at skabe større og større fælles forståelse for de nødvendige stærke beslutninger, som verden har brug for. Målet for mødet er at kunne sende klare meldinger fra parlamentarikere til regeringerne inden COP15” , siger Steen Gade. Han forventer fælles konklusioner om sikkerhed og klima, nye oplysninger om klimaændringernes virkning på koralrev og dermed fiskemuligheder samt en række anbefalinger til COP15.
På konferencen taler bl.a. Ed Markey medlem af Repræsentanternes Hus, USA, den engelske energi- og klimaminister Ed Miliband, statsminister Lars Løkke Rasmussen, klima- og energiminister Connie Hedegaard og kontreadmiral Nils Wang, jf. vedhæftede programudkast.
Konferencen foregår i Landstingssalen.
GLOBE International blev grundlagt i 1989 som en interparlamentarisk gruppe af bl.a. Al Gore. Organisationen arbejder med bæredygtig udvikling og miljøspørgsmål i bred forstand. I de senere år med stadig kraftigere fokus på klimaspørgsmål. Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i de senere år deltaget i en række initiativer iværksat af GLOBE International. Steen Gade er ligeledes formand for GLOBE Europe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *