Fra 1. august næste år: Mange arbejdsløse vil få elendig aktivering

Oprettet 22/11/2008 – 20:11

SF er imod, at nyt refusionssystem vil presse mange kommuner til at gøre mange ledige til Sorteper. Danmark har den forkerte beskæftigelsesminister
Fra 1. august næste år må mange arbejdsløse desværre se frem til at få en elendig aktivering. Kommunerne vil kunne tjene mange hundrede millioner kroner på at sende ledige i aktivering på samlebånd, uanset at kvaliteten i mange tilfælde ikke vil være god nok. Det er virkningen af den fulde kommunalisering af jobcentrene, som Fogh-regeringen indfører fra 1. august næste år, bakket op af Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.
– Danmark har den forkerte beskæftigelsesminister. Dette er endnu et eksempel på, at Claus Hjort Frederiksen (V) kun kan tænke i firkantede, bureaukratiske systemer, hvor hensynet til det enkelte menneske går tabt.Et andet eksempel på dette er retningslinjen om de 4 ansøgninger, som alle arbejdsløse skal sende hver ud, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.
Kommunerne skal næste år give a-kasserne de penge, som de skal udbetale i dagpenge til arbejdsløse. Der indføres en gulerod, hvor kommunerne kan få 65 % af dagpengene refunderet af staten, hvis den ledige er i aktivering. Og kun 35 % refusion, hvis den arbejdsløse ikke aktiveres.
– Byrådenes, chefernes og de kommunale medarbejderes øjne vil være stift rettet mod refusions-procenten, fordi regeringen i forvejen har presset kommunernes økonomi til nedskæringer i velfærden bl.a. på børne- og ældreområdet. Det spiller så stor en rolle, at mange arbejdsløse vil blive sendt i aktivering på samlebånd. Det vil spille en mindre rolle om kvaliteten er i orden og om aktiviteten er relevant for den arbejdsløse, så den forbedrer vedkommendes muligheder for i fremtiden at få et almindeligt job. Og den arbejdsløse kan ikke sige nej, for så bliver dagpengene stoppet, siger SF’s arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *