Frank Aaen: Forsvarsministeren i samråd

Oprettet 27/07/2010 – 16:59

En række sager hvor forsvarsministeriet har leveret forkerte eller ufuldstændige svar til Folketinget, får nu Frank Aaen, forsvarsordfører for Enhedslisten, til at kalde Gitte Lillelund Beck i samråd.
– Forsvarsministeriet har leveret en perlerække af forkerte eller ufuldstændige svar til Folketinget. Bare inden for de seneste måneder er det: Misvisende oplysninger om omkostningerne til Afghanistankrigen, fejlagtige svar om antallet af sårede danske soldater, og senest manglende informationer om en dræbt 5-årig.
– Dertil kan lægges Jægerbog-sagen, ministeriets læk af oplysninger om udsendelse af specialstyrker til Irak og sagen om udlevering af fanger til USA i Afghanistan, det kan vi ikke være tjent med.
– Det er et stort problem for demokratiet, at forsvarsministeriet ikke giver fyldestgørende svar, og i nogle tilfælde direkte misinformerer Folketinget og offentligheden. Med den kavalkade af sager, er der åbenlyst brug for at gøre noget. Et korrekt billede af hvad der sker, er særligt vigtigt i så alvorlig en sag som dansk krigsdeltagelse, siger Frank Aaen.
Samrådsspørgsmål:
Hvordan vil ministeren sikre, at bidrag til ministerens svar til Folketinget fra Forsvarskommandoen og andre instanser inden for forsvaret bliver mere dækkende og fyldestgørende?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *