Gentofte Kommune starter idrætsskole

Oprettet 22/09/2008 – 20:54

Gentofte Kommune kan fra skolestart 2009 tilbyde idrætsglade elever en egentlig idrætsskole. Det er Bakkegårdsskolen, som i forvejen har en såkaldt idræts-GFO (fritidsordning), der lukker dørene op for det nye spændende tilbud til specielt udskolingseleverne. Idrætsskolen starter som led i, at Gentofte er blevet Team Danmark Elitekommune.
Bakkegård Idrætsskole
Bakkegårdsskolen åbner op for det nye tilbud ved skolestart 2009. Gentofte Kommune har udarbejdet et idrætsskolekoncept som en del af samarbejdet med Team Danmark. Konceptet har til formål at styrke den generelle idræt i folkeskolen og give særlige idrætstalenter øget mulighed for kvalificeret træning i udskolingsårene.
På Bakkegårdsskolen vil tilbuddet give de talentfulde udskolingselever, som dyrker eliteidræt, mere helhed i livet. Skolen giver nemlig plads til to ugentlige morgentræninger og fleksibilitet i forhold til udlandsrejser. De kan derved koble muligheden for at dyrke eliteidræt med, at de får sig en god uddannelse. Skolens leder, Morten May, siger om det nye tilbud:
”Det er utroligt spændende for os at skulle huse kommunes første idrætsskole. Vi kan nu skabe bedre helhed og vilkår for de store elever, som kan og vil noget med eliteidrætten. Vi har i forvejen stort fokus på fysisk udfoldelse som et supplerende og understøttende element til børnenes trivsel og læring, så det nye idrætsfokus passer fint ind her. Og så har vi også faciliteterne til det, så vi glæder os”.
Gentofte satser på idrætten
Gentofte satser i disse år hårdt på at skabe gode faciliteter for elite- og breddeidrætten. Kommunen har i den sammenhæng indgået et fire-årigt samarbejde med Team Danmark om at være eliteidrætskommune. Og som grundlag for dette ligger kommunens Idræts- og Bevægelsespolitik. En øget idrætsindsats i skolerne er en hjørnesten i det samlede arbejde.
Udskolingselever med interesse og ambitioner inden for sportens verden kan derfor nu sideløbende med den normale skolegang udfolde sig på Bakkegårdsskolen, som bliver Gentoftes første idrætsskole. Og der arbejdes på snart at kunne præsentere endnu en idrætsskole.
Formand for Børne- og Skoleudvalget, Steen Mogensen, udtaler om idrætsskolen:
”Det kan være tidskrævende for unge at dygtiggøre sig inden for sin idræt, hvilket kan gå ud over deres indsats i skolen. Vi vil gerne fra kommunal side give de unge mulighed for at klare begge dele.”
Udover den nye idrætsskole har Gentofte startet fire nye idræts-GFO’er, og det selvejende Ordrup Gymnasium, som benytter den nye Ordruphal, er idrætsgymnasium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *