Håndværkere i varebil kører bedre

Oprettet 28/01/2010 – 21:32

De mindre håndværksvirksomheder får styr på sikker kørsel i varebilen. Det viser ny undersøgelse fra Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg. Målrettede kampagner til virksomhederne gennem flere år har en del af æren for det. Og vinderen i efterårets konkurrence er netop udtrukket.
Kampagne til håndværksvirksomheder
Syddanmarks Færdselssikkerhedsudvalg og tre andre færdselssikkerhedsudvalg har i de sidste tre år kontaktet en lang række virksomheder og opfordret chefer og direktører til at få en politik med fokus på at holde farten nede, undgå spirituskørsel, bruge sele og sætte fokus på sikker kørsel i firmaets varebiler. Virksomhederne har taget kampagnens budskab til sig. Det viser en undersøgelse af kampagnens effekt fra Megafon.
Vinder i konkurrencen
I efteråret besøgte næsten 120.000 personer kampagnesiden www.visvejen.nu, for at finde gode råd og inspiration til at arbejde med trafiksikkerhed, og for at deltage i konkurrencer på siderne. Vinderen af GPS-udstyr i syddanmark er netop udtrukket. Og vinderen er Jutta Leimand fra Goosmann K & Søn i Sønderborg. Tillykke til Jutta.
Analyse af effekt
Analysebureauet Megafon har i december og januar ringet til 500 mindre håndværksvirksomheder for at undersøge kendskab, holdning og effekt af færdselssikkerhedsudvalgets varebilkampagne. Effektundersøgelsen viser at:
*
40 % mener at virksomhedens chauffører kører mere hensynsfuldt efter kampagnen
*
40 % mener at varebilkampagnen har givet anledning til at diskutere god og hensynsfuld kørsel i virksomheden
*
62 % informerer nu de ansatte om, hvordan de skal køre i virksomhedens biler
*
28 % har en mundtlig eller skriftlig trafiksikkerhedspolitik i virksomheden
*
12 % mener at de får en nedskrevet trafiksikkerhedspolitik inden for de næste 2 år
Færre ulykker i kampagneperioden
Flere års høje tal for trafikulykker med varebil falder nu i Syddanmark. De foreløbige tal for 2009 viser at antallet af tilskadekomne i vareulykker siden 2005 er faldet med 19 %.
I følge VejdirektoratetI var der 389 varebilulykker med 108 tilskadekomne i 2009. I 2005 var der 441 trafikulykker med varebil og 133 personer kom til skade. Målet for kampagnen er et fald på 20 %.
Kommende indsats og nye mål
Kampagnen skal nu nytænkes og fortsætter i et samarbejde med de øvrige færdselssikkerhedsudvalg for en periode på 3 år for at opfylde et mål på yderligere 20 % færre tilskadekomne. Ny vinkel bliver samarbejde med de faglige organisationer, tillids-og sikkerhedsrepræsentanter i virksomhederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *