HP ind i kampen imod ulovlig medicin

Oprettet 12/08/2011 – 12:06

Verdens største it-virksomhed Hewlett-Packard (HP) giver nu lægemiddelindustrien et nyt redskab i kampen mod ulovlig kopi-medicin, der svarer til godt 10 procent af det globale lægemiddel marked, og som hvert år dræber op mod 700.000 mennesker på verdensplan. Det problem vil HP nu være med til at løse.
HP’s nye Global Autentificering Service-teknologi gør det muligt for lægemiddelvirksomheder at overvåge deres produkter fra fabrik til forbruger langt bedre end man kan i dag. Med den cloud-baserede HP-løsning kan virksomheder nu følge produkternes globale bevægelse gennem kæden af leverandører og distributører og meget præcist lokalisere, hvor de er, hvilket giver større sikkerhed for at den er den rette medicin, der når frem til den rette modtager – og ikke ulovlig kopi-medicin.
”Det her er en kæmpe gevinst ikke bare for lægemiddelindustrien, men for verdenssamfundet. Op mod 700.000 mennesker på verdensplan dør hvert år efter at have taget ulovlig kopi-medicin, og det tal vil HP meget gerne være med til at nedbringe med det, som vi er bedst til – nemlig innovative teknologiløsninger”, siger kommunikationschef Henrik Kirkeskov fra HP.
Den it-teknologi, der danner grundlaget for den nye løsning, er udviklet i HP Labs, der er HP’s forskningsdivision med syv afdelinger placeret over hele verden.
Den nye cloud-løsning er netop implementeret i Nigeria og Ghana i et samarbejde med den afrikanske nonprofitorganisation mPedigree for at følge og garantere ægtheden af en række livreddende lægemidler. Ulovlig medicin indeholder ofte en forkert blanding af de farmaceutiske ingredienser, hvilket i værste fald kan slå mennesker ihjel. Det er bl.a. udviklingslande i Afrika, der mærker konsekvenserne af det stigende salg af kopi-medicin, og det skønnes fx at 30 procent af lægemidlerne mod malaria er ulovlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *