Ingen jobs i finanslov

Oprettet 11/11/2008 – 12:03

Selvom alle økonomer peger på, at der er udsigt til stigende ledighed i 2009, så skaber finansloven ingen nye jobs.
Selvom alle økonomer peger på, at der er udsigt til stigende ledighed i 2009, så skaber finansloven ingen nye jobs. “Forligspartierne spilder en gylden chance for at undgå en alvorlig økonomisk nedtur”, mener Dansk Metal.
Dansk Metal vurderer, at den netop indgåede finanslovsaftale ikke vil skabe flere jobs næste år. Dermed forstærkes risikoen for stigende ledighed.
– Finansloven indeholder kun ganske få investeringer, som kan styrke beskæftigelsen. De ekstra penge, som kommunerne får til at renovere bygningerne, vil kun skabe 100-150 nye jobs. Og det sker selvom både politikere og eksperter taler om udsigten til stigende ledighed. Finansloven burde have indeholdt en vækstpakke, som netop kunne være med til at skabe nye jobs – både på kort og lidt længere sigt, siger Thorkild E. Jensen, forbundsformand for Dansk Metal.
Han mener, at forligspartierne dermed spilder en oplagt chance:
– Finansloven var oplagt til at sætte gang i en samlet vækstpolitik. Man kunne have fremrykket de investeringer, der er planlagt både i stat og kommuner, allerede til 2009. Det ville have skabt nogle jobs på kort sigt, og skulle være fulgt op af en samlet uddannelsesindsats, specielt på ungdomsområdet. Der er i dag færre unge, der får en uddannelse, end da regeringen trådte til i 2001. Partierne spilder simpelthen en oplagt chance for at undgå en endnu mere alvorlig økonomisk nedtur, mener Thorkild E. Jensen.
Ifølge Dansk Metals prognoser vil der næste år blive op til 10.000 flere ledige alene i industrien, og med finanslovens aftale om at lægge hele beskæftigelsespolitikken over til kommunerne frygter Metal-formanden, at det tal kan blive endnu højere:
– Man kan godt frygte, at kommunerne slet ikke er gearede til at klare opgaven med at formidle jobs til så mange nye ledige og at beskæftigelsesindsatsen bliver nedprioriteret til fordel for skoler, børnehaver og plejehjem, forklarer Thorkild E. Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *