Integrationsdøgnet: Tillid – en basal byggesten i et mangfoldigt samfund

Oprettet 16/08/2011 – 13:07

I dag åbner integrationsminister Søren Pind Integrationsdøgnet i Vejle. 70 eksperter, forskere og praktikere skal debattere og udveksle viden under temaet ‘Tillid på tværs – basale byggesten i et mangfoldigt samfund’.
Når Søren Pind i dag kl. 15 indleder Integrationsdøgnet på Hotel Vejlefjord, er der lagt op til en intens debat om, hvad der skaber og udvikler det danske fællesskab. Temaet er ‘Tillid på tværs – basale byggesten i et mangfoldigt samfund’.
“Jeg ser frem til et døgn hvor vi skal diskutere byggestenene i vores samfund – det er for eksempel værdier som frihed, ligestilling, demokrati og tillid. Der er brug for en åben og fri debat om, hvordan tilliden på tværs af befolkningsgrupper opretholdes. Med temaet vil jeg gerne sætte fokus på, hvordan vi opnår enighed om de basale normer i det moderne Danmark. Danmark må aldrig blive reduceret til et tilfældigt geografisk område, hvor forskellige grupper lever i parallelle samfund med vidt forskellige normer for, hvad der er rigtigt og forkert”, udtaler Søren Pind.
Talere og debattører på Integrationsdøgnets første dag er integrationsminister Søren Pind, bestyrelsesformand i Bavarian Nordic Asger Aamund og projektleder for Team Succes Fouzi Abdelrazik.
På dag to er der paneldebat mellem Torben Tranæs, forskningschef ved Rockwool Fonden, Christian Bjørnskov, lektor ved Handelshøjskolen i Århus, Neeni Rasol, forkvinde for Kritiske Muslimer og Frederik Stjernfeldt, professor ved Aarhus Universitet. Paneldebatten bliver styret af Stine Carsten Kendal, innovationsdirektør i mediehuset Mandag Morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *