Kærlighedsidealer – eller kvaler?

Oprettet 20/04/2010 – 10:14

Hvorfor er vi vores partner utro, selv om vi elsker ham eller hende? Er monogami blot en eventyrlig illusion, som ikke har noget med det moderne parforhold at gøre? Og er kvinder i virkeligheden værre end mænd, når det kommer til utroskab? Den kontroversielle forfatter David Nicosia Longhi lægger den op til en hed og provokerende debat om sex, troskab og kærlighedsidealer i sin nye bog Kvinden og æblerne.
Undersøgelser viser, at næsten halvdelen af os har lyst til at være vores partner utro, og at det er i høj grad kvinderne, der har føjtefantasier. Det sætter forfatter David Nicosia fokus på. I sin nye bog Kvinden og æblerne gør han op med myten om, at det kun er mænd, der er utro, og bryder dermed et stort tabu om den moderne kvindes seksuelle krav. – Ligestillingen har for længst sejret, og vi sidder tilbage med et monster – en kvindefrigørelse, som har forvandlet sig til moderne, mainstream stiletfeminisme fyldt med alfahunner og betahanner. Resultatet er en generation af diktatoriske, kærlighedskyniske kvinder og underdanige, monogame mænd. Og det har altså konsekvenser, lyder det fra den 27-årige forfatter, der debuterede på den litterære debatscene for to år siden med bogen Models diet. Dengang handlede det om skønhedsidealer. Nu gælder det kærlighedsidealer. Kvinden og æblerne er baseret på internationale forsknings resultater og interviews med adskillige kvinder i forskellige aldre og med forskellige baggrunde. De fortæller åbent og ærligt om deres erfaring med utroskab – som den utro part vel at mærke! Derudover giver sexolog, Katrine Berling, mandeforsker, Tomas Friis, og sociolog, Ole Bjerg, hver sin vurdering af den seksuelle dagsorden i Danmark. For kan det virkelig passe, at kvinderne styrer showet? Kan mænd acceptere kvinders utroskab? Og hvordan ser samfundet ud om ti eller tyve år, hvis kærlighed bliver erstattet med kynisme?
Mellem mænds ben
– Mænds selvopfattelse sidder meget mellem deres ben. Derfor rammer kvinders utroskab mænds generelle identitetsopfattelse på en farligere og mere giftig måde end omvendt. Oftest er reaktionerne voldelige og destruktive fra mandens side. Det er en mental kastration, som bliver fuldbyrdet ved en kvindes utroskab. Og det kræver en hel del af få selvtilliden tilbage efter sådan en omgang, hvis det overhovedet er muligt. Det vil jeg gerne sætte fokus på, siger David Nicosia Longhi.
Som en pudsig detalje herpå donerer han ti procent af bogsalget til forskning inden for testikelkræft.
– At David Nicosia Longhi som forfatter vælger at donere en del af sit overskud til Kræftens Bekæmpelse, er en kærkommen lejlighed for os til at sætte mere fokus på mænd, udtaler Birgitte Tvermoes, markedschef hos Kræftens Bekæmpelse.
Titel: Kvinden og æblerne
Forfatter: David Nicosia Longhi
Pris: 269 kroner
ISBN: 9788799232314
Forlag: Miami Muffin Publishing
Sideantal: 190
Udgivelsesdato: 4. maj 2010
Kan købes hos: Alle landets boghandlere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *