Kate Atkinson, Tog tidligt af sted, tog hunden med

Oprettet 18/08/2011 – 13:06

En af Englands for tiden mest populære forfattere forener krimi og samtidsroman i sin fjerde bog i serien om privatdetektiv Jackson Brodie.
Da sikkerhedschef Tracy Waterhouse overværer en kvindelig misbruger forumlempe sin lille datter på det groveste, reagerer hun instinktivt, og før hun ved af det, er hun kidnapper med ét stk. pigebarn under armen. Noget lignende sker for romanens hovedperson, den semipensionerede privatdetektiv Jackson Brodie, som efter at være vidne til et voldeligt overgreb mod en hund pludselig får den firbenede på slæb. Han turer rundt på hjemegnen Yorkshire på jagt efter sin forsvundne hustru samtidig med, at han er på en specialopgave, der tvinger ham til at rode op i en ung kvindes belastede fortid som adoptivbarn.
Nutidshistoriens begivenheder hvirvles sammen med et mere end 30 år gammelt og hidtil hemmeligholdt mord på en prostitueret. Som altid hos Atkinson viser fortiden sig ikke at være helt forbi, og gamle synder forbliver ikke ustraffede.
Kate Atkinson debuterede i 1996 med Bag kulisserne og har i serien om Jackson Brodie tidligere udgivet Familiehistorier (2006), En god gerning (2007) og Hvornår kommer der en god nyhed? (2009), der samlet er undervejs som tv-serie i seks afsnit på BBC. Kate Atkinson bor i Edinburgh.
Fakta om bogen
Titel : Tog tidligt af sted, tog hunden med
Forfatter : Kate Atkinson
Omfang : 368 sider
Indbinding : Hardcover
Pris : 299,95 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *