Kommunerne skal oprette kontrolgruppe til afsløring af socialt bedrageri

Oprettet 10/12/2008 – 11:04

Dansk Folkepartis socialordfører, Dennis Flydtkjær, reagerer med forundring over, at 56 danske kommuner i 2007 helt undlod at uddele sanktioner til borgere, der begår socialt bedrageri. Dennis Flydtkjær er forundret over, at kommunerne tilsyneladende er i kronisk pengemangel, men alligevel undlader at opkræve den halve milliard, der ellers ligger og venter på dem, hvis de over en kam indførte samme effektive kontrol som Svendborg kommune.
– Jeg deler til fulde, velfærdsminister Karen Jespersens, forundring over, at kommunerne ikke følger Svendborg Kommunes eksempel i forhold til at bekæmpe socialt bedrageri. Jeg vil derfor opfordre velfærdsministeren til at gøre det obligatorisk for kommunerne at nedsætte et kontroludvalg, som skal afdække og sanktionere socialt bedrageri i kommunerne, siger Dennis Flydtkjær.
– Det er ofte indenfor brancher, hvor mange indvandrere har nedsat sig, at der er massive problemer med socialt bedrageri, momssvindel og andre former for skatteunddragelse. Det er derfor afgørende for, at integrationen af indvandrerne lykkes, at det står klart, at den danske samfundsmodel er baseret på solidaritet, og at alle bidrager til den fælles husholdning, siger Dennis Flydtkjær.
– Vi skal hjælpe dem der ikke kan klare sig selv, mens de der misbruger det danske samfunds tilbud om hjælp til de svageste, skal mærke, at den slags ikke accepteres, slutter Dennis Flydtkjær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *