Lettere og sjovere at være forældre

Oprettet 18/08/2011 – 16:06

God interesse for nyt kursustilbud til kommende forældre i Tønder Kommune
Kommende forældre i Tønder Kommune vil gerne mødes med andre i samme situation for at få en god start på deres nye roller og opgaver.
I alt 19 par har indtil nu sagt ja til at deltage i En god start – sammen, et nyt tilbud fra Tønder Kommune til kommende forældre. Kurset skal være med til at gøre det lettere og sjovere at være forældre.
– De har valgt at deltage, fordi de gerne vil træffe andre forældre, som de i den kommende tid kan mødes med og dele erfaringer med. De vil gerne høre, hvordan andre forældre tackler forskellige situationer i forhold til børn, og de vil gerne have ny viden om børn, deres udvikling og behov, fortæller kursusleder Ann Møller Gram fra Tønder Kommune.
En god start – sammen” er et supplement til de eksisterende tilbud hos jordemoder, praktiserende læge og sundhedsplejerske. Der er tale om et sammenhængende forløb i alt 11 mødegange fra sidst i graviditeten, til barnet er 2½ år. De første tre gange er før barnet bliver født, de næste seks gange er i løbet af barnets første leveår og de sidste gange en gang om året.
Jordemødre og sundhedsplejersker står for undervisningen. Derudover er der også korte oplæg fra andre fagfolk som pædagoger og psykologer og der vises filmklip.
– Barnets udvikling gør jo, at det hele tiden er forskellige behov, der skal opfyldes men vi ved, at det aller vigtigste for et barns udvikling er, at det med det samme får god kontakt til både mor og far. De erfaringer, et barn gør sig med at få kontakt til andre mennesker, tager det med sig hele livet. Det er der fokus på i hele kursusforløbet, siger Ann Møller Gram.
Tønder Kommune har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen valgt, at det skal være både let og sjovt for hele familien at deltage i ”En god start – sammen”. Derfor serveres der hver gang et let måltid mad, og der tilbydes aktiviteter for søskende. Ingen behøver derfor tage hjem og lave aftensmad. Deltagere, som allerede har børn, kan tage børnene med. Unge, der er i gang med en pædagogisk assistentuddannelse sørger for at lave sjove aktiviteter med søskende, mens forældrene er på kursus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *