Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Martin Skovbjergs KØBENHAVN FINDES IKKE er udtaget til stor international filmfestival

Pressemeddelelse – 19 December 2022

I dag er det netop blevet annonceret, at Snowglobe og Scanbox Entertainments psykologiske drama KØBENHAVN FINDES IKKE er udtaget til den prestigefyldte filmfestival International Film Festival Rotterdam, der løber af stablen fra d. 25. januar til d. 5. februar 2023.

KØBENHAVN FINDES IKKE, der er instrueret af Martin Skovbjerg og skrevet af Eskil Vogt baseret på romanen “Sander” af Terje Holtet Larsen, får dermed verdenspremiere på den respekterede branchefestival. Her er den udtaget i hovedkonkurrencen ‘Big Screen Competition’, som én ud af 16 film valgt fra hele verdenen.

Filmens instruktør, Martin Skovbjerg, glæder sig over udtagelsen til festivalen og udtaler:
“Jeg vil gerne sige et stort tak til Eskil Vogt, Snowglobe og resten af holdet for at gøre denne film til virkelighed.”

Handlingen
Sander og Ida møder hinanden i København. Her finder de ind i en intens og altopslugende forelskelse, hvor de føler sig uovervindelige og ikke behøver at være andet end det, de er sammen. Verden udenfor må fortsætte uden dem. Men da Ida på mystisk vis forsvinder sporløst, kræver hendes far og bror et svar. Nu er Sander den eneste, der kan kaste lys over, hvad der er sket.

Nye talenter og velkendte ansigter
Jonas Holst Schmidt, der er musiker og forsanger i det danske indierockband Blaue Blume, debuterer som skuespiller i hovedrollen som Sander. Kæresten Ida spilles af Angela Bundalovic, som til januar har hovedrollen i Nicolas Winding Refns Netflix-serie Copenhagen Cowboy (2023). Hun har også tidligere medvirket i Netflix-serien The Rain (2018) og ungdomsserien Limboland (2020-2021).

I rollen som Idas far Porat ses Zlatko Burić, som lige nu nyder enorm succes for sin præstation i Ruben Östlunds Triangle of Sadness (2022), som også har indbragt ham en European Film Award for Bedste Mandlige Skuespiller. Zlatko Burić er kendt for sin rolle i Pusher-triologien (1996, 2004 & 2005) og har desuden en fremtrædende rolle i den længe ventede serie Copenhagen Cowboy (2023).

I rollen som Idas bror ses det unge talent Vilmer Trier Brøgger. Han har tidligere medvirket i Martin Skovbjergs debutfilm Brakland (2018) og er i øjeblikket aktuel i Viaplay-serien Håber du kom godt hjem (2022). Herudover medvirker Christopher Læssø og Ella Schartner.

Holdet bag
Bag kameraet står Martin Skovbjerg. Han fik sin TV-debut i 2015 med den kritikerroste ungdomsserie Anton 90. I 2018 debuterede han som spillefilmsinstruktør med dramaet Brakland (2018), der høstede flere priser og nomineringer, bl.a. Talentprisen på CPH PIX, en Robert for Årets Score samt Bedste Film på Montréal Festival du Nouveau Cinéma.

Den norske manuskriptforfatter Eskil Vogt, som var dobbelt Oscar-nomineret for både Bedste Manuskript og Bedste Internationale Film for Verdens Værste Menneske i foråret, er både Executive Producer og manuskriptforfatter på KØBENHAVN FINDES IKKE. Manuskriptet til filmen er baseret på den norske roman “Sander” af Terje Holtet Larsen.

Filmens fotograf er Jacob Møller, og Silje Aune Dammen er Production Designer. Lyddesign står Carlos García for, og filmen er klippet af Olivier Bugge Coutté, Jenna Hall Mangulad og Michael Aaglund. Filmens score komponeres af bandet Av Av Av, som Martin Skovbjerg selv medvirker i.

KØBENHAVN FINDES IKKE er produceret af Snowglobe ved producere Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og Katrin Pors og er co-produceret med Oslo Pictures, Zentropa Sweden og Don’t Look Now med støtte fra Det Danske Filminstitut, Det Norske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV fond, Eurimages, The Media Programme of the European Union i samarbejde med DR, SVT, Scanbox Entertainment og Trust Nordisk.

Med venlig hilsen
HAVE Kommunikation & PR

For yderligere information, kontakt venligst:
Emilie Selin / emilie@have.dk / 26 11 41 04
Sara Jeppesen / sara@have.dk / 22 41 00 48

Fakta om KØBENHAVN FINDES IKKE
Medvirkende

 • Sander: Jonas Holst Schmidt
 • Ida: Angela Bundalovic
 • Porat: Zlatko Burić
 • Viktor: Vilmer Trier Brøgger
 • Marcello: Christopher Læssø
 • Amalie: Ella Schartner

Hold

 • Instruktør: Martin Skovbjerg
 • Manuskript: Eskil Vogt
 • Fotograf: Jacob Møller
 • Klipper: Olivier Bugge Coutté, Jenna Hall Mangulad og Michael Aaglund
 • Sound Designer: Carlos García
 • Komponist: Av Av Av
 • Production Designer: Silje Aune Dammen
 • Producere: Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og Katrin Pors
 • Co-producer: Oslo Pictures, Zentropa Sweden og Don’t Look Now

Øvrige fakta

 • Produktionsselskab: Snowglobe
 • Biografdistribution: Scanbox Entertainment
 • Støttet af: Det Danske Filminstitut, Det Norske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Nordisk Film & TV fond, Eurimages, The Media Programme of the European Union i samarbejde med DR, SVT, Scanbox Entertainment og Trust Nordisk.
 • Biografpremiere: 9. februar 2023
 • Varighed: 98 minutter

PROFILER

MARTIN SKOVBJERG
Martin Skovbjerg (f. 1980) er en dansk prisvindende instruktør. Han er anerkendt for sin intuitive stil og for at arbejde med uerfarne såvel som etablerede skuespillere. Han debuterede som instruktør i 2015 med den kritikerroste ungdomsserie Anton 90 og for sit innovative drama-webserie Fastland modtog han Danish National Best New TV Award. I 2018 debuterede Martin Skovbjerg som spillefilmsinstruktør med dramaet Brakland (2018), der høstede flere priser og nomineringer, bl.a. Talentprisen på CPH PIX, en Robert for Årets Score samt Bedste Film på Montréal Festival du Nouveau Cinéma.

ESKIL VOGT
Eskil Vogt (f. 1974) er en norsk filminstruktør og manuskriptforfatter. Han er Executive Producer og manuskriptforfatter på KØBENHAVN FINDES IKKE. Eskil Vogt har tidligere samarbejdet med den anerkendte instruktør Joachim Trier på bl.a. Verdens værste menneske (2022), der var Oscar-nomineret for Bedste Manuskript og Bedste Internationale Film. KØBENHAVN FINDES IKKE er den første film, Eskil Vogt er manuskriptforfatter på, hvor hverken han eller Joachim Trier instruerer. Eskil Vogt har sammen med Joachim Trier været udtaget til Cannes Film Festival med filmene Oslo, 31. august (2011), Louder Than Bombs (2015) og Thelma (2017). Senest har Eskil Vogt, som skrivende instruktør, været udtaget til Cannes Film Festival med den anmelderroste De uskyldige (2021).

JONAS HOLST SCHMIDT
Jonas Holst Schmidt er autodidakt skuespiller og debuterer i hovedrollen som Sander. Han er desuden musiker og forsanger i det danske indierockband Blaue Blume, der har udgivet tre albums og er kendt for radiohits som Lost Sons of Boys (2014), In Disco Lights (2014), Candy (2015) og Ebony (2017).

ANGELA BUNDALOVIC
Angela Bundalovic er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2019. Hun er kendt for sin rolle som Beatrice i Netflix’ successerie The Rain (2018) samt ungdomsserien Limboland (2020-2021). Hun er snart aktuel i Nicolas Winding Refns Netflix-serie Copenhagen Cowboy (2023), hvor hun spiller hovedrollen.

ZLATKO BURIĆ
Zlatko Burić er født og opvokset i Kroatien, hvorfra han er uddannet skuespiller fra Dramskij Studio i Kroatien fra 1972. Han fik sit nationale gennembrud i 1996 i Nicolas Winding Refns succesfilm Pusher, for hvilken han modtog Bodilprisen for Bedste Mandlige Birolle. Efterfølgende har han cementeret sin plads på Danmarkskortet med roller i store film og TV-serier så som Taxa (1997-99), 2012 (2009) og 1864 (2014). I øjeblikket er han aktuel i Ruben Östlunds Triangle of Sadness (2022), der har indbragt ham en European Film Award for Bedste Mandlige Skuespiller. Zlatko Burić er igen at finde på skærmen, når Copenhagen Cowboy (2023) får premiere på Netflix.

VILMER TRIER BRØGGER
Vilmer Trier Brøgger er autodidakt skuespiller. Han er kendt for sin debutrolle i Brakland (2018), der også er instrueret af Martin Skovbjerg. Han har efterfølgende medvirket i TV2’s ungdomsserie Puls (2020) i rollen som Erik og er i øjeblikket aktuel i Viaplay-serien Håber du kom godt hjem (2022).

CHRISTOPHER LÆSSØ
Christopher Læssø er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2013 og er både en talentfuld skuespiller og tv-vært. Gennem årene har Christopher Læssø medvirket i Thomas Vinterbergs En mand kommer hjem (2007), The Square (2017) samt Broen 3 (2015) og Herrens veje (2017-2018). Han har haft titelrollen i Robin Hood (2020) samt medvirket i Mød mig på Cassiopeia (2019) – begge på Folketeatret. Som tv-vært er Læssø kendt for sine værtsroller i TV2’s programmer Danmark Har Talent og Den Vildeste Danser.

ELLA SCHARTNER
Ella Schartner er uddannet fra Teaterhögskolan i Malmø i 2015. Hun er kendt for sin rolle som Sandra i Viaplays dramaserie Honour (2019-2022), hvor danske navne som Iben Hjejle og Lars Ranthe også er på listen. Herudover har hun medvirket i en række forestillinger i Sverige siden 2014 og indtalt intet mindre end 20 lydbøger.

Relateret media

File format .jpg (4,55 MB)

Pressekontakt

Emilie Selin
PRESSEKONTAKT

emilie@have.dk

Sara Jeppesen
Sara Jeppesen
PRESSEKONTAKT

sara@have.dk

Du modtager denne e-mail, fordi du følger HAVE Kommunikation & PR på Mynewsdesk. Hvis du vil stoppe med at modtage opdateringer fra HAVE Kommunikation & PR klikker du her. For at lære mere om, hvordan vi bruger dine personlige oplysninger, læs venligst vores Privacy Policy.For at få mere at vide om, hvordan dine personlige data bruges af ejeren af ​​det newsroom du følger, og hvordan du kan udøve dine rettigheder, læs venligst Privacy Policy Contacts

Mynewsdesk
Sendt af Mynewsdesk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *