Mellemlederens udfordringer

Oprettet 19/09/2008 – 12:36

Det er efterhånden logik for selv de mindste skolebørn, at vi i takt med den industrielle produktion er flyttet til Østeuropa, Asien og Sydamerika i fremtiden skal leve af innovation, viden og know how. Sådan er det allerede, og sådan vil det blive fremover. Derfor er den traditionelle stærkt hierarkisk opbyggede organisation efterhånden også blevet fortrængt af den moderne organisation, hvor strukturen er flad og netværksbaseret. Men for at den flade struktur ikke skal blive alt for kaotisk og anarkistisk, er det nødvendigt, at man har nogle bindeled, der kan samle trådene. Disse bindeled er mellemlederen. Denne position er i dag afgørende men til tider også utaknemmelig. Positionen som mellemleder indebærer nye roller og udfordringer på det personlige plan såvel som på det organisatoriske, strategiske og ledelsesmæssige plan. På baggrund af sådanne udfordringer indtræder den moderne mellemleder i en rolle, der indebærer et øget ledelsesansvar samt en større grad af interaktion med både topledelse og medarbejdere. Denne rolle skaber nogle principielle udfordringer, da mellemlederen skal håndtere to kasketter samtidig, hvor han skal repræsentere og skabe sympati hos begge parter.
Mange mellemledere oplever, at den virkelige udfordring groft sagt består i at skabe en balance, hvor de på den ene side skal være ledelsens Pinocchio og på den anden side fungere som talsmand for medarbejderne. Dermed også sagt, at det er en illusion at tro, at det man kan undgå disse to roller. Det gælder i stedet om, at være bevidst om dem og håndtere dem så konstruktivt som muligt. Det siger dermed sig selv, at man skal være klædt godt på for at kunne håndtere rollen som mellemleder.
Aktiv Kurser / Probana tilbyder en unik mellemlederuddannelse, der er skræddersyet til mellemledere og deres udfordringer. Mellemlederuddannelsen giver indsigt i, hvad ledelse er, hvad det indebærer, hvilke krav det stiller, og hvordan mellemlederen kan udfylde rollen så effektivt som muligt.
Aktiv Kurser / Probana er landets førende kursusvirksomhed indenfor blended learning, der kombinerer e–learning med traditionel undervisning. Med e–learning har man via en internetforbindelse altid adgang til pensum, cases og dialogforum, og den almindelige undervisning sørger for at koble teori til praksis.
Uddannelsen er opdelt i 3 moduler og varer 3 måneder. Hvert modul afsluttes med en kursusdag på hotel. Hvis De er interesseret i mellemlederuddannelsen, kan de læse mere og tilmelde Dem online på www.probana.com/mlu.asp. Deltagerprisen er kr. 16.800 inklusiv kursusdage med forplejning. Prisen er eks. moms.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *